FATA Assicurazioni, membra a grupului financiar Generali din Italia, a intrat pe piata romaneasca a asigurarilor agricole, prin infiintarea companiei FATA Asigurari Agricole, care a si primit autorizarea de functionare din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, informeaza un comunicat de presa al filialei romanesti.

Potrivit informatiilor asiguratorului, pana la sfarsitul anului 2006, societatea va dispune de o retea teritoriala formata din 8 sucursale si 33 agentii.

“Cu profesionalism si competenta, FATA Asigurari Agricole doreste sa devina o prezenta semnificativa a pietii asigurarilor agricole din Romania.

Totodata, FATA va fi in masura sa ofere produse de asigurare de calitate atat in nivelul rural, cat si in mediul urban” a declarat Giuseppe Perissinotto - Presedinte al Consiliului de Administratie FATA Asigurari Agriole si de asemenea Presedinte al FATA Assicurazioni.

Consiliul de Administratie al FATA Asigurari Agricole este format din Giuseppe Perissinotto - Presedinte al Consiliului de Administratie si deasemenea Presedinte al FATA Assicurazioni, si de Giuseppe Vecchione - Administrator Delegat al FATA Assicurazioni si Riccardo Montanari - director - responsabil pentru serviciile pe piata externa a FATA Assicurazioni.

Conducerea FATA Asigurari Agricole va fi asigurata de Anghel Burghila in functia de Director General si Paul Ciobotaru in functia de Director General Adjunct. Cei doi au o experienta de peste 10 ani in domeniul asigurarilor agricole si non-agricole in functii de inalta responsabilitate.

FATA Assicurazioni este lider al segmentului de piata de asigurari agricole in Italia. Din anul 2000 FATA face parte din grupul Generali, unde a preluat rolul de companie de asigurari specializata in acoperirea riscurilor agricole si a celor din sectorul agro-alimentar.

In ceea ce priveste volumul de prime brute subscrise (in domeniul asigurarilor non-viata), in 2005 FATA Assicurazioni ocupa locul 20 din 142 de societati de asigurari italiene. In ceea ce priveste cota de piata in Italia, in 2005, FATA a asigurat 8,7% din unitatile agricole, 24% din utilajele agricole si este lider in asigurarea impotriva grindinei, avand o cota de piata de 15,5%.

FATA Assicurazioni S.p.A. opereaza pe intreg teritoriul Italiei prin intermediul unei retele de vanzari formata din 139 sucursale, 815 agentii si 1165 puncte de lucru.