In pragul inceperii unui nou an universitar editura Humanitas vine in intampinarea studentilor de la Universitate prin editarea unor volume de specialitate.

  • Dictionar de filozofie si logica, Flew Antony

    ISBN 973-50-0978-1
    pret in librarii: 49 RON
    10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

    Aceasta importanta lucrare poate servi drept ghid in labirintul istoriei ideilor, fiind un instrument de lucru extrem de util pentru studentul la filozofie - sau la oricare dintre disciplinele care se intrepatrund cu ea - ori pentru cititorul obisnuit care simte nevoia de definitii sau clarificari pentru termenii si numele proprii din domeniu. De la ganditorii antici la Sf.

    Toma d'Aquino, de la Descartes, Spinoza, Kant si pana in epoca moderna a lui Russell si Wittgenstein, dictionarul cuprinde conceptele si terminologia a mii de ani de gandire filozofica, precum si ale unor stiinte inrudite mai noi, cum ar fi logica, sociologia ori psihologia.


  • Manual de filozofie, Furst Maria si Jurgen Trinks

    ISBN 973-50-1163-8 / 978-973-50-1163-5
    pret in librarii: 45 RON
    10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

    Manualul de filozofie scris de Maria Furst si Jurgen Trinks, cu concursul lui Nikolaus Halmer, are constructia desavarsita a discursului filozofic practicat in chip traditional in spatiul germanic: complet si riguros ca informatie, unitar ca structura, intuitiv si "deschis" ca metoda.

    Capitolele manualului se refera nu numai la filozofia pura, ci si la disciplinele desprinse din ea: estetica, antropologie, filozofia istoriei, a dreptului, a statului, filozofia naturii si a religiilor. Totodata, problemele omului contemporan isi afla ecou in toate temele discutate, ca intr-o dezbatere vie purtata chiar azi in fata cititorului.


  • Enciclopedia Blackwell a gandirii politice, David Miller

    ISBN 973-50-1216-2 / 978-973-50-1216-8
    pret in librarii: 85 RON
    10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

    Cele 350 de intrari ale Enciclopediei imbina intr-o formula echilibrata articole extinse cu definitii succinte.

    Conceptele-cheie ale gandirii politice (stat, drept, contract social, obligatie politica, autoritate, libertate, egalitate, democratie, despotism etc.) sunt explicate si analizate, iar doctrinele si ideologiile (liberalism, conservatorism, socialism, marxism, rasism, fascism etc.) sunt raportate atat la contextul istoric, cat si la politicile contemporane.

    Fiecare intrare trimite la altele si se regaseste in indicele de la sfarsitul volumului.


  • Dictionar de Psihologie, Roland Doron si Fran?oise Parot

    ISBN 973-50-1164-6
    pret in librarii: 75 RON
    10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

    O lucrare de referinta in domeniul psihologiei, un dictionar terminologic si notional. Lexicul apartine atat psihologiei ca stiinta si disciplinelor inrudite cu ea, cat si limbajului psihologic curent. Definitiile explica multiple sensuri ale cate unui cuvant.

    La sfarsit exista un glosar multilingv (roman, francez, german, englez, spaniol, italian, portughez) continand toti termenii de baza din dictionar.


  • Mirarea filozofica, Jeanne Hersch

    ISBN 973-50-1165-4 / 978-973-1165-9
    pret in librarii: 29 RON
    10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

    Cu simplitatea proprie doar marilor dascali, Jeanne Hersch repovesteste istoria filozofiei surprinsa in momentele ei esentiale: presocraticii, Socrate, Platon, Aristotel, epicurienii, Sfantul Augustin, Toma d'Aquino, Descartes, Kant, Spinoza, Leibniz, Locke, Hegel, Comte, Marx, Kierkegaard, Nietzsche, Freud, Bergson, Husserl, Heidegger, Jaspers.


  • Introducere in psihologie. Istorie si metode,
    Francoise Parot si Marc Richelle


    ISBN 973-50-1155-7
    pret in librarii: 39 RON
    10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

    O lectura obligatorie pentru toti cei interesati de psihologie.
    Studiul psihologiei nu mai poate face azi abstractie de originile sale istorice si nici de raporturile ei cu alte discipline conexe.

    Cititorul este invitat astfel sa urmareasca atat miscarea de idei care a dus la cristalizarea conceptelor psihologiei, din Antichitate si Evul Mediu pana la patrunderea ca disciplina de sine statatoare in universitati si institutionalizarea ei ca stiinta, cat si cercetarile din domenii atat de diverse precum biologia, sociologia, lingvistica sau logica, impactul lor asupra dezvoltarii cercetarii experimentale in psihologie si problemele deontologice carora le dau nastere.


  • Tratat de sociologie, Raymond Boudon

    ISBN 973-50-1154-9 / 978-973-50-1154-3
    pret in librarii: 69 RON
    10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

    Tratatul de sociologie coordonat de profesorul Raymond Boudon sta sub semnul sociologiei actiunii - o paradigma de "ultima ora" a disciplinei, cu radacini adanci in traditia europeana si americana, care s-a dovedit extrem de productiva in explicarea si interpretarea fenomenelor sociale.