Trei jurnalisti de la Ziarul de Bacau, Nicoleta Bichescu-director, Eduard Adam-redactor sef si Mirela Romanet-redactor, si-au inaintat vineri, 29 septembrie, demisiile din posturile pe care le ocupau din cauza presiunilor facute de patronatul societatii Mediabac, editor al cotidianului "Ziarul de Bacau", pentru ca un articol care il viza pe viceprimarul municipiului Bacau, Constantin Scripat, sa fie oprit de la publicare.

Potrivit unui comunicat semnat de cei trei demisionari’’In cursul zilei de vineri, 29 septembrie, redactorul Mirela Romanet a descoperit ca viceprimarul Constantin Scripat este administrator la doua societati comerciale, ceea ce, potrivit Legii 161/2003, privind transparenta decizionala si combaterea coruptiei, constituie o situatie de incompatibilitate, care ar trebui sanctionata de

prefectul judetului Bacau, Gabriel Berca, prin emiterea unui ordin de constatare de drept a incetarii mandatului’’.

Conform deontologiei profesionale, Mirela Romanet a luat legatura atat cu viceprimarul

Scripat, cat si cu prefectul Gabriel Berca si cu secretarul municipiului Bacau, Ovidiu Popovici, de la care a solicitat puncte de vedere privind situatia descoperita.

La nici o ora de la discutiile purtate cu cele trei oficialitati, patronul SC Mediabac, Constantin Sosu, a solicitat directorului publicatiei Nicoleta Bichescu ca articolul care il viza pe Constantin Scripat sa nu fie publicat.

Pus in fata unei demisii de onoare, Constantin Sosu a sustinut ca ancheta Mirelei Romanet nu trebuie sa vada lumina tiparului si a insistat asupra acestui aspect, atat la semnatarul articolului, cat si la redactorul-sef Eduard Adam.

Redactorul si-a dus pana la capat demersul jurnalistic, iar directorul si redactorul-sef si-au asumat publicarea articolului "Prefectul trebuie sa il suspende pe viceprimarul Scripat", care a aparut in editia de sambata, 29 octombrie 2006, a "Ziarului de Bacau", in ciuda opozitiei patronului.

In aceasta situatie, relatia dintre patron si conducerea ziarului a devenit ireconciliabila, astfel incat Nicoleta Bichescu, Eduard Adam si Mirela Romanet si-au depus demisiile in cursul zilei de 29 septembrie.