Compania Americana, Genereal Electric (GE) International este interesata in Romania atat de privatizarea Electroputere Craiova cat si de posibilitatea de a participa la programul de imbunatatire a parcului romanesc de locomotive, a declarat marti, Ferdinando Beccalli-Falco, presedintele companiei, in cadrul unei intalniri cu premierul roman Calin Popescu Tariceanu.

Potrivit unui comunicat de presa al Guvernului, premierul roman si presedintele GE au discutat marti despre situatia economica la nivel european si potentialul de dezvoltare a Romaniei, ca stat membru al Uniunii Europene. In acest context, a fost luat in discutie Programul strategic de investitii pe care GE il are pentru Romania.

Presedintele Genereal Electric a evidentiat ca Romania a fost inclusa in programul anual „Educatie si Training”, finantat de compania sa si ca urmare din 2007 GE va pregati 50 de tineri romani in domeniul managementului afacerilor.

Presedintele companiei americane i-a oferit premierului Tariceanu cheia de onoare a Caminului pentru copii cu dizabilitati care a fost construit la Brasov cu fonduri donate de companie. Caminul va adaposti 33 de copii cu dizabilitati cu varste cuprinse intre 3 si 17 ani.

Ferdinando Beccalli-Falco si-a manifestat interesul in dezvoltarea activitatilor derulate in Romania, atat in sectorul energiei electrice, cat si in transportul si depozitarea de gaze naturale. Conducerea General Electric are in vedere in principal sectorul producerii de energie, participarea la constructia reactoarelor 3 si 4, precum si la privatizarea unitatilor de productie de energie.