Promisiuni electorale pentru pensionari

Toate partidele politice cat si Traian Basescu au intrat deja in campanie elctorala, a declarat Mircea Geoana la "100%" (Realitatea TV).

Si fiindca tot suntem in campanie electorala, PSD anunta, prin vocea presedintelui sau, ca daca va ajunge la guvernare va dubla toate pensiile mici. Mircea Geoana a evitat insa in mod repetat sa specifice ce inseamna in opinia PSD "pensii mici".

Geoana spune ca PSD exclude categoric o alianta cu unele din partidele aflate la guvernare pentru a ajunge astfel in guvern. Mai mult, PSD va incerca sa provoace caderea guvernului cu ocazia votarii Proiectului Bugetului introducand o motiune de cenzura.

PSD a cerut sefia SRI

PSD a discutat cu Traian Basescu despre numirile ce urmau sa se faca la sefia serviciilor secrete. La discutiile cu Presedintele au participat Mircea Geoana si George Maior.

"Am fi avut mai multi oameni capabili pentru a prelua sefia SRI. Presedintele ne-a facut insa un portret robot al viitorului sef al SRI si George Maior corespundea cel mai bine. Pot sa spun ca portretul robot facut de Presedinte corespunde cu viziunea mea", a declarat presedintele PSD.

PSD nu are nimic de castigat din numirea lui Maior in frunteea SRI. Mai mult, face un sacrificiu pierzand un om tanar de mare valoare, crede Mircea Geoana.

Vor si postul de comisar european

"Cheia este la noi: fara PSD nu pot vota sefii servicilor secrete, nu pot numi un comisar european", a declarat Geoana care a anuntat ca nu va sprijini numirea Monicai Macovei pentru acest post ci vor avea un candidat propriu.