Postata de: Lucia Maria Catana

La data: 02 Octombrie 2006

Tip: Reclamatie

Cod: 10101

< Inapoi la sesizari

Printeaza aceasta sesizare!

Trimite unui prieten

Lucrari pacatoase

Domnule Primar al sectorului 2 Neculai Ontanu 02-10-06

Va rog mult ajutati-ma,urgent, macar acum cind au inceput iar ploile si poate ajunge inundatia de pe terasa blocului prost reparata,si la etajele inferioare, afectind structura blocului !

Putrezeste peretele !Se face igrasie !

Am trimis atitea reclamatii catre dvs., dar nici pina acum, de 3 luni nu mi s-a rezolvat problema !

Pe 26-09-06 am fost si la Politia 7, si am depus o plingere

contra presedintelui Mihai Grecu, a administratiei blocului si a firmei care a executat prost lucrarea, pentru faptul ca REFUZA si ca nu vor sa mai continuie sa repare conducta comuna pluviala a blocului !!!

REFUZA sa-mi aduca instalatori,care sa repare( cu un contract de antrepriza, platit de Administratia blocului), reparatia la conducta pluviala comuna a blocului, reparatie pe care ei trebuie sa o execute URGENT.

Legea spune, ca administratia trebuie sa remedieze URGENT,

orice defectiune ivita la partile comune si la conductele interioare comune ale blocului !

Iar eu de 3 luni de zile, in continuare stau cu ligheane si prosoape, ptr. ca imi curge apa de pe terasa blocului la mine in bucatarie !

Si cei de la politia 7, mi-au spus ca Primaria, conform legii existente,

ii poate obliga sa se ocupe de situatiile ivite in cadrul Asociatiilor de Proprietari si trebuie sa repare !

De ce nu vine nimeni de la Primarie sectorului 2, sa constate ca reparatia a fost prost facuta, din moment ce acum, dupa 3 luni, se constata ca trebuie sa se sparga la mine in casa si sa se continuie reparatia ( tot pe cheltuiala Administratiei)!

S-a ajuns la concluzia asta, dupa ce firma SC.STEL-DAV PROIECT SRL adusa de administratora Cristina Visan, a incasat 40 de milioane de lei !

Primaria ar putea sa-i cheme si sa ia niste masuri, pentru remedierea situatiei mele disperate in care ma aflu.

Sa-i cheme pe Presedintela Mihai Grecu ,pe administratora Cristina Visan si pe David Adrian de la firma reparatoare, ca sa actioneze urgent, reparindu-mi aceasta conducta comuna pluviala a blocului .

Dupa ce ca va trebui sa-i las sa-mi sparga faianta si peretele,

tot ei nu vor ?

A mai venit la dvs. la Primaria sectorului 2, pe data 24-09-06 un alt proprietar din blocului nostru Bernavski la dvs. la Primarie , si a vrut sa depuna si el un memoriu, descriind aceasta situatie, dar i s-a raspuns ca : "deja s-au adunat prea multe "hirtii" trimise de mine Lucia Catana prin e-mail si ca s-au saturat" !

Avea tot dreptul sa depuna si dinsul un memoriu .De ce nu i s-a primit ?

Si atunci ma intreb eu, de ce nu s-a rezolvat nimic pina acum ?

Pentru ca merg greu "hirtiile" ! In ritm de melc !

Daca ati vazut ca insist cu acest memorii "insistente" , inseamna ca este intr-adevar o situatie disperata in care ma aflu si nu ma ajuta nimeni.

Nici eu nu am timp de pierdut sa tot scriu degeaba la dvs. !

Daca nu ma ajuta macar Primaria sectorului 2, care areServiciul de relatii cu Asociatiile de proprietari , atunci cui sa ma mai adresez ? !

De ce nu au fost chemati sa li se puna in vedere ca sunt obligati de lege sa-mi rezolve problema cu conducta pluviala comuna a blocului si sa o repare !?De ce au trecut 3 luni si nu s-a rezolvat nimic ?

Voi trimite din nou alte si alte reclamatii, pina va veni cineva de la Primaria sector 2 si le va rezolva .

Sau, ma voi duce personal la d-l Primar D-l Neculai Ontanu,in audienta.Sa-i spun prin ce trec si cum Hirtiile "mele trimise insistent"nu ajung sa se rezolve !

Ma cunoaste, pentru ca de multe ori venea la mine in regie la Televiziune eu fiind Regizor de emisie la Televiziunea Romana, si va afla si dinsul (daca ma voi duce in audienta), ca sunt dusa cu vorba, dar concret nu sunt ajutata cu nimic !

Poate nu a aflat prin ce trec. Pina la D-zeu te manunca Sfintii. Nu ?

Normal ar fi fost ca:

acest Presedinte Mihai Grecu

- tel. 0726490369 sau RDS 318061979 sau 0212421721,

aceasta administratora Cristina Visan

- tel.0724652324 sau RDS 0314084307 (acasa),

si acest David Adrian de la firma SC.STEL-DAV PROIECT SRL

- tel.0740069346 si 021/6433960 firma care a reparat terasa blocului,reparatie in garantie 5 ani,

sa fie chemati urgent de catre Primaria sectorului 2 ca sa spuna cum au rezolvat cazul meu ! Si ce au mai facut dupa adresa primita de la Primarie nr.42910/09/09/2006 !

Dupa ultimile plingeri ale mele ( pentru ca de 3 luni am mai facut si altele degeaba):

- nr. 52093/11-09-2006

- nr. 53372/15-09-2006 nr.55232/25.09.2006

- nr. 55052/25.09.2006,

acum sunt nevoita sa revin cu alta reclamatie ,si voi reveni pina va afla si d-l Ontanu prin ce trec, si pina ii chemati pe cei din administratia blocului, si le puneti in vedere ca am tot dreptul legal

sa mi se repare conducta pluviala comuna a blocului urgent nu in 3 luni, pe cheltuiala Administratiei, fiind vorba de conducta pluviala comuna a blocului !

Si in nici un caz asa cum vrea si sustine dl presedinte Mihai Grecu pe cheltuiala mea !

Mai nou, ca sa nu spuna ca au reparat prost terasa ,ca sa aiba o scuza,deodata au presupus ei, ca in aceasta conducta,

care trece pe sub faianta mea pe deasupra usii mele de la bucatarie, "s-ar putea sa fie un por, pe unde sa se scurga apa la mine in bucatarie cind ploua " !

Si atunci vor sa sparga faianta ca sa vada daca este asa !

Deci trebuie adusi niste instalatori care sa sparga faianta la mine in casa, si sa inlocuiasca cotul acelei conducte pluviale comune :

- "care poate are un por pe undeva "! Dar daca sparg degeaba !?

De ce pina acum 3 luni,cind s-au apucat sa repare terasa blocului

de 4 ori, nu au constat si nu au "presupus" asta si constata de abia acum dupa ce au incasat 40 mil. de lei "reparind" terasa blocului !???

Pina la urma am fost de acord si cu asta, sa sparga desi sunt convinsa ca este sifonul de pe terasa de vina dar nu au vrut sa-l inlocuiasca ! Totul e sa nu-mi mai curga in casa apa de pe terasa si dupa ce sparge faianta (si tare mi-e teama ca o sa sparga degeaba faianta la mine) .

Problema este de pe terasa blocului de la sifonul de scurgere

care nu mi-a fost inlocuit asa cum am cerut, ci a fost lasat tot cel vechi !

Si totusi eu vreau sa mi se rezolve problema!

Acum m-au sunat si cei de la Disciplina in Constructii care au spus ca ii vor chema si ei pe Presedintela Mihai Grecu ,pe Administratora Cristina Visan si pe firma "reparatoare "SC.STEL-DAV PROIECT SRL d-l Adrian David, ptr.

ca daca mai curge mult timp apa asa , se afecteaza structura blocului, si apa va ajunge pina la etajele inferioare.Si i-au chemat si le-au pus in vedere sa repare in 10 zile.

Primaria sector 2 de ce nu-i cheama ?

Au spus ca le vor pune in vedere, ca daca nu se face aceasta reparatie cit mai urgent asa cum e legal sa se faca de catre Administratia blocului , sunt pasibili de proces penal .

Deci, cu riscul de a va fi "saturat de cite reclamatii ati primit de la mine",Lucia Maria Catana, asa cum i-ati spus vecinului meu,va mai scriu odata reclamatia ca poate nu ati citit-o si poate de data asta ajunge cu adevarat spre solutionare urgenta la d-l Primar Neculai Ontanu . Dinsul poate sa delege pe cineva din primaria sect. 2 care sa se ocupe de cazul meu si de problema mea !

Nu spune dinsul pe site :

"Avem ambitia ca Primaria Sectorului 2 sa devina un etalon al calitatii la nivelul Primariilor de sector ale Municipiului Bucuresti" ???

Reclamatie 28-09-2006

Va rog din suflet, transmiteti URGENT aceasta plingere a mea, Domnului Primar

al Primariei sectorului 2 d-l Neculai Ontanu care spune ca :

De pe site nu am reusit sa trimit pe adresa dinsului aceasta plingere !!!

Ma numesc Catana Lucia Maria si locuiesc in str. BERECHET 9 bloc T31A sc. A,

et. 10, ap. 201, sector 2, Bucuresti si am :

C.I. seria RT nr.343976

CNP 2490203400023

eliberat de Sectia 7 pe 14-07-04

Vreau sa va aduc la cunostinta urmatoarele fapte, petrecute in blocul in care locuiesc .

Va rog mult ajutati-ma ! Desi a vazut cit de tare imi curge apa in bucatarie de pe terasa blocului, eu stind la etajul 10, Presedintele blocului Mihai Grecu, a spus ca refuza sa repare conducta pluviala a blocului care trece pe sub faianta mea de deasupra usii de la bucatarie, unde atunci cind ploua stau cu ligheane si prosoape .

Aceea conducta trebuie sa fie inlocuita pe cheltuiala blocului.

S-a crezut la inceput ca e de vina hidroizolatia terasei, dar acum, dupa ce a fost reparata terasa de firma :SC.STEL-DAV PROIECT SRL s/40/4418/2005

cvi 17885330

Strada POPA NICOLAE NR 7sector 2 Bucuresti

sau

Strada Nicolae Grigorescu nr. 27 bloc Y9C sector 3 Bucuresti

Telefoane : 0740069346 si

021/6433960 care a facut hidroizolatia terasei incasind 40 de mil. de lei,

Acum s-a ajuns la concluzia, ca de fapt conducta pluviala a blocului are o fisura deasupra usii mele de la bucatarie pe sub faianta mea.

Si din cauza asta, curge apa de pe terasa blocului la mine cind ploua !

Presedintele blocului Grecu Mihai refuza sa repare si aceasta fisura de la conducta pluviala a blocului, spunind ca sa o repar eu pe banii mei, (desi este conducta blocului, nu a mea) ,pentru ca s-a reparat terasa "din cauza mea". Nu eu am adus firma SC.STEL-DAV PROIECT SRL ci d-na Cristina Visan zicind ca este de vina hidroizolatia terasei !

Presedintele Mihai Grecu, spune ca nu mai da nici un ban,si nu repara nimic,

decit daca dau eu cei 40 mil. de lei dati de bloc "degeaba" acelei firme ptr. repararea terasei ! Pai daca a fost adusa o firma de hidroizolatie de catre administratie, inseamna ca au stiut ei pe cine sa cheme.

Eu de unde sa stiu de unde este problema curgerii apei la mine ?

Refuza sa plateasca repararea conductei pluviale la mine in casa, desi de la

primaria sectorului 2, mi s-a spus ca tot ce este parte comuna, se repara de catre administratia blocului !

Cine poate sa-l convinga ca am tot dreptul sa mi se repare pe cheltuiala administratiei, conducta blocului ?

Este vorba de conducta comuna a blocului si de reparatia terasei comune a blocului, mai ales ca am platit ani de zile cite 50.000 pe luna 208 garsoniere,

ani de zile cotizatie pentru fondul de reparatii.

Va dati seama citi bani s-au strins ? Unde sunt acesti bani ?

De ce refuza sa repare conducta pluviala, spunind ca o sa ma puna sa platesc

cele 40 mil. de lei cheltuiti ptr. terasa, daca vreau ca sa-mi repare conducta pluviala a blocului la mine in casa ? Terasa nu este un bun comun ?

Conducta nu este un bun comun ?

Daca s-a reparat, nu se plateste din banii blocului si din fondul de reparatii?

Nu ! Presedintele Mihai Grecu spune ca din cauza mea s-a reparat "degeaba" terasa si ca acum trebuie sa platesc eu 40 mil. de lei!

Cum "degeaba" cind si administratora Cristina Visan si firma de hidroizolatii spuneau ca din cauza terasei curge apa la mine in casa ?

Administratora Cristina Visan a adus firma SC.STEL-DAV PROIECT SRL

care a reparat terasa ,nu eu, si ei intre ei au intocmit si exista un contract de antrepriza

nr. 12./21/08/2006 intre Asociatia de proprietari din

str. Berechet 9 sc A bl.T31A si firma David Adrian

SC.STEL-DAV PROIECT SRL .

Dar sa va pun la curent cu toate greutatile pe care le-am intimpinat, fara voia mea, din cauza acestei terase si a conductei pluviale ale blocului.

Din pacate trebuie sa revin la tot ce am scris mai jos pentru ca in seara de

24-09-2006 am fost si mai disperata,decit eram cind am scris rindurile de mai jos !!!

A curs iar siroaie apa la mine in bucatarie de pa terasa blocului atunci cind

a plouat .

L-am chemat pe Presedintele blocului Grecu Mihai,

- tel. 0726490369 sau RDS0 318061979 sau 0212421721,

Acesta mi-a spus, desi a vazut cum curge apa in bucatarie, ca nu vrea sa aduca o echipa de instalatori care sa rezolve problema, nici miine, nici poimiine,

nici niciodata, pentru ca nu vrea el sa-i cheme, desi este o reparatie pentru conducta pluviala comuna a blocului, care trece prin faianta de deasupra usii de la bucatarie pe la mine !

Asta ca "pedeapsa pentru mine" ptr. ca a cheltuit cu firma cealalta, care nu a rezolvat nimic, si care a facut 4 reparatii timp de 3 luni, incasind in intelegere cu administratora Cristina Visan care i-a adus si i-a recomandat, suma de 40 mil de lei.

Eu ce vina am ca acea firma adusa de administratora Cristina Visan

(care raspunde la numerele de telefon):

0724652324 sau RDS 0314084307 (acasa)

daca firma nu a rezolvat problema mea reparind terasa ?

Ce vina am eu ca i s-au dat degeaba 40. mil de lei de catre administratora ?

Au mai si spus cei de la firma SC.STEL-DAV PROIECT SRL ca :

"am dat spaga pentru lucrarea asta " !

I-am imprimat eu cu telefonul meu mobil, cind au spus ca au dat "spaga'!

Acum eu ce ma fac ? Ajutati-ma va rog din suflet !

Am ajuns la capatul rabdarii cu apa in bucatarie cursa de pe terasa blocului !!!

De trei luni stau cu ligheanele si prosoapele in bucatarie cind ploua, si

Presedintele Mihai Grecu imi spune clar, ca el nu aduce nici o echipa de instalatori,ca de ce nu am vrut sa sparga de la inceput la mine in casa !

Pai daca a adus administratora firma sa repare terasa, de ce sa le spun eu

sa sparga la mine in casa, cind ei au spus ca problema este hidroizolatia terasei.

De fapt ei voiau sa incaseze banii, dovada ca au incasatadusi de administratora Cristina Visan, dar nu au rezolvat nimic," reparind "de 4 ori.

Iar aceasta administratora, atestata de dvs. Primaria sector 2, si-a luat singura Concediu de odihna, pe care

nu i l-a aprobat nimeni, si si-a dat demisia, demisie tot asa neaprobata de nimeni !!!

Eu ce ma fac acum ?

Ar trebui ca Primaria sectorului 2 sa-l convinga pe presedintele Mihai Grecu sa cheme instalatorii, fiind vorba de conducta blocului care vine de pe terasa la mine

in casa si sa o repare ! Asa cum spune legea !

Chiar nu ma poate ajuta nimeni ? Nu mai exista legi ?

Poate il atentioneaza cineva pe acest presedinte de bloc,Mihai Grecu, care nu este nici macar ales de vreo Adunare Generala, dar primeste salariu din banii nostrii si raspunde la telefoanele urmatoare :

0726490369 sau RDS 0318061979 sau 0212421721

si il convinge ca am tot dreptul sa aduca instalatorii si sa repare conducta pluviala

comuna a blocului, chit ca o sa-mi sparga faianta si peretele, numai sa nu mai curga la mine !

Pe 23-09-2006 am avut o sedinta de bloc, asa cum ni s-a cerut de catre Primaria sector 2,

in raspunsul cu nr.42910/09/09/2006

la care din 208 garsoniere, au venit 13 de locatare.

Afisul de convocare a fost pus intentionat in asa fel incit sa nu fie perceput de nimeni !

Deci a fost o Adunare Generala nestatutara.

S -a pus si problema sumei platite pentru terasa de deasupra a numai 2 garsoniere.

Eu nu am nici o vina,ca reparatia terasei s-a facut de 4 ori cu 40 mil. de lei si in continuare curge apa la mine in bucatarie, ci administratora Cristina Visan care a adus si a recomandat aceea echipa S.C.STEL-DAV PROIECT S.R.L. ,

care acum, desi reparatia e in garantie 5 ani, nu a mai vrut sa vina si a 5-a oara, cind iar la prima ploaie,acum pe 22-09-2006 a curs, iar , asta dupa o a 4-a reparatie facuta de ei pe 11-09-2006.

Pe 22-09-2006 conform contractului trebuiau sa vina imediat si sa refaca reparatia.

Dar nu au mai vrut sa vina, spunind ca poate trebuie sa vina o alta echipa, de data asta de instalatori, care sa sparga la mine, ca ei sunt numai ptr. lucrari de hidroizolatii terasa, si nu de reparatii conducte de bloc, in interiorul apartamentelor.

Nu au vrut sa vina cind a curs iar pe 22-09-2006, desi reparatia are 5 ani garantie.

Deci, administratora blocului Cristina Visan, trebuia sa-mi aduca o alta echipa,cu un instalator si inginer specialist in hidroizolatii,

Avea ea unul cu care a venit si a vazut ca nu trebuie spart la mine in casa ci ca problema e ca reparatia terasei este prost facuta !

Ciprian Nicolae de la firma VIOSIL INSTAL CONSTRUCT( tel. 3357795 sau 0722386727),

care sa sparga si sa repare la mine in bucatarie, conducta pluviala comuna a blocului.

Am acceptat aceasta solutie , desi stiu ce inseamna sa distrugi faianta si peretele pentru a ajunge la conducta blocului si sa o inlocuiesti lasind in urma o gaura mare, o spartura pe care, mi s-a pus in vedere, ca ei o vor face, pe cheltuiala administratiei, dar nu o vor si repara, decit pe cheltuiala mea.

Oare asa este legea ?

Sau cei care sparg pentru bloc, repara apoi tot ce au spart ?

Nu mi se pare normal sa repar eu, mai ales ce ei sparg pentru bloc, nu pentru o teava a mea interioara !

Am sunat-o imediat pe administratora Cristina Visan pe data de 22-09-2006

la telefon: 0724652324

si tel.RDS 0314084307

ca sa-mi aduca urgent firma care a executat lucrarea D-l Adrian David,de la firma SC.STEL-DAV PROIECT SRL

Telefoane : 0740069346 si

021/6433960

sau o alta echipa de instalatori,

Voiam sa vina acel instalator si inginer specialist in hidroizolatii,

Ciprian Nicolae de la firma VIOSIL INSTAL CONSTRUCT( tel. 3357795 sau 0722386727),care a spus ca nu trebuie spart la mine in casa ci reparatia terasei

este prost facuta !Dar nu l-a mai adus ptr. ca a intrat in Concediu de Odihna si si-a dat demisia neaprobata de nimeni !

Administratora Cristina Visan,mi-a raspuns ca ea e in concediu, si ca nu are nici

o echipa si ca nu o intereseaza.

Prin urmare nu are decit sa curga in continuare, ca pe ea nu o mai intereseaza

fiind in concediu.

Dar ......lovitura de teatru !

Fara sa anunte pe nimeni cu 30 de zile inainte, (exista un preaviz),

fara sa-i semneze cineva ca e de acord,fara sa anunte din timp locatarii,

fara sa puna un afis pentru proprietari la avizier,si mai ales, fara sa predea

gestiunea altei persoane, care sa-i preia atributiile de administratora,

(ceea ce e foarte grav):

- stampila,

- situatia contabila,

- acte,registrul inventar si

- situatia soldurilor elementelor de activ- pasiv conform H.G. nr.400/2003,

- registrul pentru evidenta fondului de rulment - registrul pentru evidenta fondului de reparatii, care nu este intocmit conform O.M.F.P.nr.2329/2001,registrul jurnal, etc. etc). Administratora blocului, Cristina Visan, nici nu a mai venit la Adunarea Generala, covocata la cererea Primariei sect. 2 pe 23-09-2006 !

Primaria sectorului 2, cerindu-i in raspunsul 42910/09-09-2006:

- intocmirea si completarea tuturor documentelor financiar contabile(registre contabile)conform prevederilor O.M.F.P.nr.2329/2001

- depunerea garantiei materiale conform legii

nr.22/1969

situatia soldurilor elementelor de activ-pasiv conform H.G.400/2003

-convocarea adunarii generale a proprietarilor pina la data de 25-09-2006pentru discutarea tuturor problemelor din imobil.

In loc de toate astea, ne-am trezit ca d-l presedinte Mihai Grecu ne-a aratat ca:

- A facut o cerere de CO de 10 zile, incepind

cu 22-09-2006 (este exact ziua in care, iar a curs la mine, si i-am cerut la telefon, sa cheme urgent firma S.C.STEL-DAV PROIECT S.R.L. ca sa-mi repare si sa nu mai curga).

- A facut si o alta cerere de DEMISIE incepind cu data de 1 octombrie 2006

(asta ca sa-si poata lua prima de concediu si salariul pe luna septembrie cind nu a lucrat decit de 6 ori cite 3 ore).

Inadmisibil sa plece asa o administratora a unui bloc cu 208 garsoniere,

fara sa dea socoteala nimanui, fara sa arate cuiva daca e in regula cu actele,

fara sa predea stampila, gestiunea, etc.

Chiar se poate asa ceva ?

De unde stim ca nu ni se vor opri iar apa calda si caldura, pentru neplata datoriilor,

asa cum ni s-a mai intimplat, dinsa intirziind cu platile si venind penalitati mari la apa calda, iar apa fiind oprita din cauza neglijentei dinsii !!!

A trebuit apoi sa esaloneze datoria si sa platim red

Lucia Maria Catana

Primarul nu a raspuns inca la aceasta sesizare!

www.domnuleprimar.ro