La deschiderea noului an universitar, presedintele Basescu a reluat (la Brasov) ideea ca avem un "invatamant mediocru". Desi multa lume s-a simtit ofensata de aceasta apreciere nefestiva, adevarul este ca in cazul invatamantului (dar si in altele) cuvantul mediocru e chiar un eufemism.

La sfarsitul festivitatii, presedintele s-a intretinut cu asistenta, iar cand o studenta l-a intrebat "dar un pat la camin nu ne dati?" i-a raspuns razand: "la camin, nu". Proasta gluma. Nici macar mediocra. Se vede ca si presedintele e victima unei educatii mediocre.

Seara la tv, dl Basescu a atacat mult mai sobru scenariile zilei, iar primul dintre ele a fost nominalizarea dlui Maior (din PSD) la sefia SRI - explicata prin nevoia "de a termina cu ideea ca serviciile secrete sunt controlate de putere si de presedinte". Fals! Ideea era ca puterea si presedintele sunt controlati de serviciile secrete.

Cum insa dl Maior a fost surprins de presa a doua zi dupa nominalizare sarbatorind cinci ore intr-un restaurant, exista toate sansele ca acesta sa se inteleaga bine cu dl Basescu - care a comparat chiar si integrarea in UE cu "intrarea intr-un restaurant de cinci stele".

Presedintele ne-a lamurit ca in restaurantul de cinci stele "marea problema este sa stii cat poti sa comanzi si sa platesti" fiindca "nu e ca in bodega unde daca nu platesti, te scot chelnerii afara". E clar ca presedintele stapaneste domeniul.

Ajungand si la scenariile de dupa intrarea in restaurantul de cinci stele, dl Basescu a evocat posibilitatea unor alegeri anticipate la primavara, sau "un guvern minoritar restructurat" avand alt premier - "daca premierul va considera ca e nevoie de o relansare".

Premierul Tariceanu le-a exclus insa pe amandoua si, la randul sau, a intrat intr-un restaurant cu cateva stele (dnii Ioan Rus si Vasile Dancu) din PSD. Cina a avut loc la Cluj in localul "Maestro Business Center".

Alta clasa! Chiar si presedintele Basescu a remarcat schimbarea: "a aparut elita cu papion european" care lucreaza rafinat, spre deosebire de elita fara cravata a PSD, unde "Mitrea dadea cu pumnul in masa si Hrebenciuc le aranja pe toate". Elita cu papion (aluzie la nuntile si sindrofiile liberale) a fost "avertizata public" ca "se insala" crezand ca pacalesc justitia. Foarte bine.

Dar sa nu uitam si elita asfaltata a PD. Mai ales ca "elitele" cu sau fara papion au lasat o groaza de datorii irecuperabile. Dar, mai stii? Cand zici "Papillon" te gandesti automat la o detentie de mare succes.