Senatul francez a votat marti, 3 octombrie, in unanimitate, Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, a anuntat miercuri Ministerul Integrarii Eropene. Franta devine astfel a 22-a tara membra a Uniunii Europene care ratifica acest document.

In prezent, Tratatul de aderare a celor doua tari mai trebuie sa fie ratificat de doar trei tari, respectiv Germania, Belgia si Danemarca.

Ministrul Integrarii Europene din Romania, Anca Boagiu, a participat, la invitatia presedintelui Senatului francez, Christian Ponchelet, la dezbaterea documentului in cadrul acestui for.

“Unanimitatea de voturi acordate de Senatul francez ratificarii Tratatului de aderare reprezinta o recunoastere a eforturilor depuse de Romania in pregatirea pentru aderarea, precum si acceptarea tarii noastre in sanul marii familii europene.

Semnificatia evenimentului este cu atat mai mare, cu cat vine din partea unui stat cu traditie in Uniunea Europeana, asa cum este Franta”, a declarat ministrul Anca Boagiu.

Pentru ca Romania si Bulgaria sa devina membre UE la 1 ianuarie 2007 este nevoie ca toate cele 25 de state membre sa ratifice tratatele de aderare pana la 31 decembrie 2006.