De saptamana viitoare, biletele pentru cursele interne Tarom pot fi cumparate la jumatate de pret. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu a explicat pentru HotNews.ro ca serviciile Tarom sunt invechite iar compania nu va putea face fata concurentei, dupa aderare:

" trebuie sa-i trezeasca cineva din visul acesta...Tarom-ul foloseste o strategie de marketing din 1966, nu din 2006...este absurd".

El a adaugat ca daca acest experiment va da rezultate, am putea plati pentru o cursa interna Tarom doar o treime din cat platim acum. Reprezentantii companiei spun insa ca nu stiu nimic despre o asemenea decizie.

Ministrul a explicat ca reducerea costului biletelor de avion face parte dintr-o strategie de marketing mai avantajoasa pentru Tarom care acum practica tarife nejustificat de mari pentru cursele interne.

Radu Berceanu considera ca este “absurd ca un bilet pe ruta Bucuresti-Londra sa coste 300 Euro iar de la Bucuresti pana la Cluj sa fie platit cu 350 de Euro”.

Ministrul ne-a declarat ca se va putea zbura la jumatate de pret cel putin pana la sfarsitul anului pentru a se vedea daca mai multi pasageri care cumpara bilete ieftine pot aduce un profit mai mare decat cativa calatori isi permit acum sa ia bilete mai scumpe.

Totodata, Berceanu a precizat ca Tarom pregateste o strategie noua pentru cursele externe care sa vina in sprijinul romanilor care traiesc in Portugalia, New York, Beijing si Bankok.

Un alt motiv pentru aplicarea acestei masuri este ca de la 1 ianuarie 2007, orice companie aeriana europeana ar putea oferi servicii de calitate la preturi mult mai mici decat cele practicate acum de Tarom, a spus ministrul.

Contactati de HotNews.ro reprezentantii companiei Tarom au fost surprinsi de aceasta masura despre care spun ca nici nu aflasera.

In 2005, Tarom a realizat o cifra de afaceri de 250 de milioane de dolari si un profit de doar trei milioane.

Compania Tarom a fost scoasa la privatizaare in 2000 insa aceasta a fost amanata din lipsa ofertelor.