Conform agentiei Perfect Casa, una din cinci cereri de pe piata imobiliara bucuresteana este pentru case construite la sfirsit de secol XIX sau in perioada interbelica, asa-numitele case „boieresti“, in ciuda pretului de achizitie care poate ajunge pina la 5 milioane de euro.

Avantajul acestui tip de imobil consta in locatia in care se afla, in suprafata generoasa pe care o ofera (avind in general intre 10 si 15 camere), dar si datorita stilurilor arhitecturale ale constructiei propriu-zise.

„Chiar daca unele dintre aceste case sint cumparate de la primul proprietar si necesita mari investitii, neavind imbunatatiri, valoarea acestor constructii este in continua crestere, cererea fiind mai mare decit oferta“, declara Jeni Dragomir, presedinte al agentiei imobiliare Perfect Casa.

Pretul unui astfel de imobil boieresc variaza intre aproximativ 800.000 si 5 milioane de euro, la vinzare, iar inchirierea se poate situa intre circa 4.000 si 20.000 de euro.

Fostele „conace“ sau „palate“ ale boierilor de la sfirsitul secolului XIX si din perioada interbelica reprezinta oferta de spatii rezidentiale pentru cererea ambasadelor, consulatelor, sediilor de birouri, dar si pentru romanii cu dare de mina.