Cel mai tanar procuror general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi este hotarata sa schimbe imaginea Ministerului Public si a anuntat evaluari in urma carora va face modificari atat de personal cat si in structura institutiei.

"Vreau sa schimb imaginea Ministerului Public si o voi face", a spus, joi, noul procuror general al Romaniei, in declaratia de presa de dinaintea ceremoniei de investire in functie.

Laura Codruta Kovesi considera absolut necesara cresterea eficientei procurorilor si specializarea lor pe domenii de activitate.

Ea a adaugat ca schimbarile pe care urmeaza sa le faca urmaresc eficientizarea activitatii institutiei si cresterea operativitatii activitatii.

Ministrul Justitiei, Monica Macovei i-a spus noului procuror general ca va trebui sa faca fata rezistentei la schimbare pe care o vor manifesta unii colegi si a asigurat-o de tot sprijinul sau.

Noul procuror general al Romaniei este investit, joi, in functie, dupa ce, la inceputul saptamanii, presedintele Traian Basescu semnase decretul pentru numirea sa in functia de Procuror General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Laura Codruta Kovesi are 33 de ani si a condus, din ianuarie 2006 Biroul Teritorial Sibiu al DIICOT.

Ea il inlocuieste in functie pe Ilie Botos, care si-a dat demisia in urma scandalului iscat de disparitia din Romania a lui Omar Hayssam.