Vineri, 6 octombrie, ora 21.00, Editura Polirom va invita la lansarea romanului Luminita, mon amour de Cezar Paul-Badescu, una dintre cele mai acide satire ale contemporaneitatii autohtone. Evenimentul va avea loc in Clubul Utopia din capitala (Calea Victoriei 16-18, in Pasajul Victoriei - Villacross). Alaturi de autor, despre Luminita, mon amour va vorbi cunoscutul critic literar Luminita Marcu.

„Primele aproximativ treizeci de pagini ale romanului te prind in joc exact ca o discutie confesiva in fata unei beri. Gaselnita mail-ului cu care incepe cartea mi se pare foarte reusita si anuntul «nu-mi place sa inventez» ne pune de la inceput intr-o ecuatie a non-fictionalului care nu poate decit sa ne atraga, daca nu sintem ipocriti.

Cele doua pagini care urmeaza, in care personajul povesteste cu amanunte o seara, adica «ceva foarte banal, din banalitatea mea cotidiana», mi se par unele dintre cele mai bune doua pagini pe care le-am citit in literatura romana de azi. Daca s-ar face o antologie a spleen-ului de inceput de secol XXI, aceste rinduri n-ar trebui sa lipseasca”. (Luminita Marcu)

Lansarea cartii va fi urmata de un recital al celor de la trupa Kumm.