Un simplu spalier de gradina se poate transforma intr-o tablie de pat exotica, mai ales daca lemnul este bambus. Tot ce va mai trebuie este imaginatie si putina vopsea aplicata ingenios.

Amestecati trei culori preferate pe o paleta, apoi aplicati vopseaua conform instructiunilor de mai jos

Materiale necesare:

- spalier de gradina de tip acordeon, de preferinta dinlemn de bambus

- vopsea de ulei, diferite culori (negru albastrui, brun inchis, ocru)

- ulei de in

- paleta de pictat, pe care sa amestecati culorile

- pensule din par natural

- lac/ luciu pe baza de ulei

Instructiuni:

1. Protejati interiorul in care lucrati, amenajand suprafata e lucru pe ziare desfacute sau pe o folie de plastic. Asamblati spalierul, daca e cazul, sau asezati-l pe ziare. Cel mai bine veti lucra daca acesta va fi rezemat de un scaun, etc. (imbracati scaunul in ziare, pentru a nu il murdari).

2. Urmeaza vopsirea. Asezati pe paleta parti egale de culoare, din tuburile cumparate. Amestecati 2 parti de brun inchis cu 1 parte negru albastrui si 1 parte ocru, pentru a obtine culoarea perfecta pentru tablia patului. Subtiati vopseaua adaugand ulei de in pana cand aceasta capata consistenta unei creme fine - daca este prea densa, cand se va usca, stratul va parea opac.

Deoarece bambusul este un material lemnos fin, vopseaua trebuie aplicata pe fasii lungi.

3. Aplicati vopseaua pe lemn, pe ambele parti, tinand pensula vertical, pentru a scoate in evidenta granulatia bambusului.

4. Lasati vopseaua sa se usuce complet - acest proces poate dura chiar si o saptamana. Dupa aceea, finisati suprafata aplicand un strat de lac pe baza de ulei. Cand este gata, fixati noua tablie pe perete, cu ajutorul unor cuie.