Dragos Damian a fost numit in functia de director general al companiei farmaceutice Terapia Ranbaxy, preluand aceast post de la Peter Burema care a ocupat pana acum atat pozitia de CEO al Terapia Ranbaxy, cat si pe cea de presedinte Ranbaxy pentru Europa, CSI, Africa & America Latina.

Dragos Damian este absolvent al Facultatii de Medicina si Farmacie din Cluj-Napoca, si lucreaza in industria farmaceutica din 1993, ocupand diferite pozitii in companii multinationale de top.

In ultimii doi ani, Damian a ocupat pozitia de director comercial in cadrul Terapia, si apoi la Terapia Ranbaxy, pozitie pe care o va ocupa si dupa numirea sa in functia de director general.

In luna iunie a acestui an, Ranbaxy Laboratories a anuntat incheierea procesului de achizitie a 96,7% din actiunile celui mare producator roman de medicamente generice, Terapia SA, prin subsidiara Ranbaxy Netherlands BV, valoarea tranzactiei fiind de 324 milioane dolari.

Operatiunile combinate ale Terapia Ranbaxy au dus la infiintarea celei mai mari companii de generice din Romania. In primele 6 luni ale anului, conform raportului CEGEDIM, Terapia Ranbaxy s-a clasat pe locul cinci intre producatorii de medicamente din Romania.

Terapia, a realizat in anul 2005 un nivelul al vanzarilor pro-forma de aproximativ 80 milioane de dolari. Pentru acest an, oficialii companiei estimeaza o crestere a nivelului de vanzari pana la aproximativ 110 milioane dolari, cu 40 % mai mult decat in anul 2005.

Ranbaxy Laboratories Limited este o companie internationala de produse farmaceutice integrata, bazata pe cercetare, cu sediul central in India. Compania detine clienti in 125 de tari si are un portofoliu extins de filiale, sucursale si aliante, operatiuni locale in 49 de tari si operatiuni de productie in sapte tari.