Presedintele tarii isi pastreaza prima pozitie in topul celor mai populari politicieni, arata un sondaj realizat de CURS. Seful statului este urmat in preferintele electoratului de Theodor Stolojan si de Mona Musca. Cel mai putin apreciati sunt Adrian Nastase, Marko Bela si C.V.Tudor.

Astfel, 67% dintre subiectii sondajului au declarat ca au o parere buna despre seful statului iar 30% dintre acestia au o parere proasta.

Locul doi in acest top, este ocupat de Theodor Stolojan care este apreciat pozitiv de 55% dintre respondenti, in vreme ce 34% si-au exprimat o opinie negativa fata de consilierul prezidential.

Mona Musca a pierdut noua puncte fata de sondajul anterior, plasandu-se pe locul trei in topul celor mai populare personalitati politice.

Locul patru este ocupat de Gigi Becali apreciat de 50% dintre respondenti.

Liderul PSD, Mircea Geoana, este apreciat de 48% dintre subiectii sondajului.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu se afla pe a sasea pozitie, cu 47% opinii favorabile si 46% negative, situandu-se inaintea presedintelui PD Emil Boc, cotat 46% pareri bune si foarte bune si 33% pareri proaste si foarte proaste.

Cel mai putin apreciate personalitati din top sunt Adrian Nastase (64%), Marko Bela (60%) si Corneliu Vadim Tudor (52%).

Sondajul a fost realizat in perioada 18 septembrie - 2 octombrie 2006 si are o marja de eroare de +/-3%.