Consilierul prezidential Adriana Saftoiu a precizat pentru HotNews.ro ca nu va contesta decizia procurorilor, daca intre timp ministrul Atanasiu si-a retractat declaratiile la adresa sa.

Vineri, procurorul de caz Dan Voinea a dat solutia de neincepere a urmaririi penale in cazul ministrului Apararii, dupa ce din ancheta efectuata de sectia parchetelor militare a reiesit ca Teodor Atanasiu nu a savarsit nici o infractiune. Solutia data Dan Voinea ar putea fi infirmata doar de procurorul ierarhic superior.

Adriana Saftoiu a explicat ca Teodor Atanasiu a refuzat sa colaboreze cu comisia de la Cotroceni, care a fost constituita in baza legii raspunderii ministeriale. Din acest motiv comisia nu a primit nici o lamurire din partea ministrului, care putea sa explice atunci sensul declaratiilor sale.

La jumatatea lunii iulie, Teodor Atanasiu declara ca stie de la Directia de Informatii Militare ca Adriana Saftoiu da presei, pe surse, informatii care sa-l discrediteze. Consilierul presidential l-a dat in judecata pe Atanasiu pentru abuz in serviciu.

Tot impotriva lui Atanasiu a mai depus o plangere la Parchet deputatul PSD Eugen Bejinariu, care l-a acuzat de abuz in serviciu in chestiunea lobby-ului pe care serviciul secret al Armatei trebuia sa-l desfasoare pe langa parlamentari.

Pe 12 septembrie, presedintele Basescu l-a suspendat din functie pe Teodor Atanasiu, in temeiul Legii privind responsabilitatea ministeriala.