Diva muzicii pop, Shakira, va dona castigurile dintr-un concert in orasul sau natal pentru construirea unei scoli de arte pentru 1800 de copii fortati sa isi paraseasca locuintele in timpul razboiului civil din Columbia, relateaza msn.com. Concertul, parte a turneului Oral Fixation, va avea loc pe data de 15 noiembrie in Barranquilla.

Scoala va fi una bilingva (engleza, spaniola), va purta numele de “Fundatia Shakirei pentru “piciore desculte””( Shakira's Pies Descalzos Fundation) si se va avea ca specializare artele.

Scoala va fi localizata in “La Playa”, o suburbie saraca a Barranquilla, in care 45% dintre localnici sunt minori si numai jumatate dintre ei au urmat scoala.

Preturile pentru biletele la concertul Shakirei sunt cuprinse intre 7 si 200 de dolari.

Intre timp, in Mexic, Shakira a castigat 5 premii Oye!, pentru cel mai bun album (Oral Fixation Volume 2), cea mai buna piesa a anului in limba spaniola("Las caderas no mienten”), cea mai buna piesa a anului in limba engleza ("Hips Don't Lie"), cel mai bun videoclip si un premiu special pentru scrierea versurilor piesei "D?a de enero.”.