RADET a "aranjat" o licitatie de 4 milioane de euro. Este vorba despre continuarea unei alte smecherii, cea a contorizarii scarilor de bloc, un proiect de aproape 35 de milioane euro, sustinut cu un credit de la Banca Europeana de Investitii (BEI).

Nici nu se terminase contorizarea scarilor de bloc, ca RADET a organizat o alta licitatie, chipurile, pentru modernizarea a 456 de puncte termice si servicii conexe.

Suma alocata nu era prea mare, ofertele nu trebuiau sa depaseasca 6 milioane de euro.

Pentru conducerea RADET era foarte bine, pentru ca banii veneau, in proiectul municipal multi-sector, dintr-un grant acordat de Secretariatul Elvetian de Stat pentru Afaceri (SECO), administrat de Banca Europeana pentru Reconstructie si

Dezvoltare.Partea interesanta o reprezinta mai mult rezultatul licitatiei de care s-au ocupat George Nistor, fost viceprimar general si fost sef de cabinet al primarului Traian Basescu, si sefa de proiect, Adriana Stolojan.

In competitie au fost patru firme: ABB Switzerland, SAUTER AG, FELA Planungs AG si Siemens Schwez AG.

Pe primele doua locuri au fost ofertele Siemens (cu 3,879 milioane euro) si a FELA Planungs AG (cu 4,069 milioane euro). Specialistii din comisia RADET au ales sa incheie contractul cu firma a carei oferta a ocupat locul II, fiind mai scumpa. De ce? "Licitatia a fost avizata chiar de BERD", gaseste o explicatie directorul RADET, Virgil Ramba.

Firma de pe locul I a facut contestatie, dar decizia comisiei a ramas neschimbata. Chiar consultantul BERD a avut un rol important in desemnarea castigatorului cu oferta mai scumpa, intervenind cu anumite cereri.

Citeste articolul complet in Gandul