La limita legii concurentei, taximetristii bucuresteni au reusit sa obtina un pret minim obligatoriu. Dupa ce pretul maxim pentru un kilometru parcurs cu taxiul in Bucuresti a fost redus de la 8 la 3,5 RON, reprezentantii taximetristilor au reusit sa impuna un tarif minim.

Acesta va fi de 1,4 RON/km, potrivit unui proiect al Primariei Capitalei. Noile tarife ar urma sa intre in vigoare de la 1 noiembrie.

„Noi am calculat impreuna cu autoritatile de la directia financiara si am stabilit ca cel mai mic pret cerut pe piata este de 14.000 sau 14.500 de lei vechi.

Cei care scad sub aceste valori inseamna ca ori fac evaziune fiscala, ori au angajati la negru, ori sint in neregula cu aparatul, pentru ca altfel ar iesi in pierdere“, sustine Stefan Pirpiriu, sef al Directiei de transporturi din cadrul Primariei Capitalei.

Nu toti taximetristii sint insa de acord cu pretul minim. „Majoritatea companiilor de taximetrie au tarife sub 14.000 de lei. Asta nu inseamna ca toti fac evaziune fiscala sau sint in neregula cu aparatul.

Noi, de exemplu, ne permitem sa practicam tariful de 11.400 de lei pe km, deoarece am investit in instalatiile de gaz si cheltuielile de consum sint mai mici decit ale unei masini alimentate cu benzina“, declara Robert Maghesi, de la compania Taxi 2000.

Reprezentantii Consiliului Concurentei spun ca au primit proiectul in urma cu patru zile si ca urmeaza sa il analizeze.

Citeste articolul complet in Cotidianul