Ziarista rusoaica de opozitie, Anna Politkovskaia, celebra pentru reportajele sale foarte critice despre razboiul din Cecenia si pentru editorialele la adresa presedintelui Putin a fost gasita, sambata, asasinata la Moscova, au anuntat agentiile de presa ruse, citand surse din cadrul politiei, transmite AFP.

Trupul neinsufletit al jurnalistei, ucis de focuri de arma, a fost descoperit, de o vecina in holul blocului unde locuia aceasta, situat in centrul Moscovei, a declarat un oficial din cadrul politiei, sub protectia anonimatului.

Potrivit Reuters, politia a gasit un pistol abandonat in liftul blocului.

Dimitri Muratov, redactor-sef al ziarului Novaia Gazeta, la care lucra ziarista, a confirmat moartea acesteia la postul de radio Echo din Moscova.

Mama a doi copii, Anna Politkovskaia a fost chiar arestata pentru pozitiile sale fata de guvern si s-a plans, de mai multe ori, ca ar fi amenintata.

Crimele platite nu sunt neobisnuite la Moscova, dupa 1991.

Jurnalistul american Paul Klebnikov a fost ucis in 2004 in Moscova. Editorul a editiei rusesti a revistei Forbes a fost impuscat de patru ori cand isi parasea biroul din centrul Moscovei, in iulie 2004. Ucigasii sai nu au fost nici pana acum gasiti.