Avocatii sunt in greva

de C.N.A.     HotNews.ro
Luni, 9 octombrie 2006, 0:00Aproximativ 21 000 de avocati au intrat, luni, in greva, nemultumiti de existenta asa-ziselor barouri paralele.

Avocatii sunt nemultumiti de faptul ca autoritatile nu au scos in afara legii baroul constitutional, o entitate paralela baroului oficial.

Acestia au avertizat ca, timp de o saptamana, pana in 15 octombrie, nu vor pleda nici in cazurile de extrema urgenta.

Barourile din tara au autonomie deci pot decide daca participa sau nu la protest. Potrivit Radio Romania Actualitati, la Cluj, Vrancea si Constanta avocatii vor asigura totusi asistenta in cazurile care prezinta pericol pentru siguranta populatiei.

Liderii Uniunii Nationale a Barourilor s-au intalnit, vineri, cu ministrul Justitiei si cu noul procuror general al Romaniei, Codruta Kovesi, dar nu au putut fi convinsi sa renunte la protest.

Decanul Baroului Bucuresti, Cristian Iordanescu, afima ca, este convins ca procurorul general are capacitatea sa-si tina promisiunea dar actiunile trebuie urgentate.

Protestul avocatilor vine la scurt timp dupa cel al grefierilor, arhivarilor si aprozilor din toata tara, de la sfarsitul lunii trecute. Ei cereau, in principal, marirea salariilor si acordarea unor conditii mai bune de munca.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


318 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  cu sau fara ei... (Luni, 9 octombrie 2006, 13:37)

  mircea [anonim]

  ... rezultatele sunt aceleasi. poate o ard aiurea, dar asa vad eu lucrurile... dupa ce ca unu care fura de foame o nuca ia 10 ani de parnaie si altu care a plesnit FNI-ul o duce bine mersi... vin avocatii si pun de-o greva... PE MINE MA LASA ERCE ! e ca si cand n-ar fi... AVOCATI, JUDECATORI, PROCURORI, + CE O MAI FI PE ACOLO - LUATI BANI DE-GEA-BA!

  DOM' PRESEDINTE, DA' SE POATE ?!?!?!?!?!?
 • 0 (0 voturi)    
  vacanta judecatoreasca (Luni, 9 octombrie 2006, 14:14)

  wiseguy [anonim]

  Ar trebui sa le fie rusine avocatilor; ei au inventat si asa numita "vacanta judecatoreasca" ce blocheaza toata activitatea vara si este unica in lumea civilizata in care ne straduim sa intram...
  Acum ce se va intampla ? Delicventi si arestati pusi in libertate pt. ca avocatii sunt in greva ? Acesta este santaj, pentru ca ei sunt intr-o pozitie care le permite asta, ca si notarii. Halal justitie romaneasca....
  UE pazea ca venim !!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Intrebare (Luni, 9 octombrie 2006, 14:32)

  Tiberiu Cristea [anonim]

  Poate ma lamureste si pe mine cineva: avocatii particulari trebuie sa faca parte din vreun barou?
 • 0 (0 voturi)    
  Reactie la concurenta (Luni, 9 octombrie 2006, 15:04)

  avocatu diavolului [anonim]

  Cu toata adunatura lor de avocati parlamentari, care au reglementat avocatura sub forma unui clan, cu filtre si piedici pentru stagiarii fara legaturi de sange sau alianta cu procurori, judecatori sau alti avocati, uite ca totusi apare un nou Barou organizat si infiintat tocmai in temeiul legii. Odata cu ei au aparut si onorariile decente, punctualitate si seriozitate, lucruri uitate cu desavarsire de avocatii "traditionali" orientati numai dupa castig si care-si vad amenintate feudele. Daca ne mai gandim ca si consilierii juridici au o pregatire identica cu cea a avocatilor, dar sunt tinuti artificial numai in domeniul civil/comercial al persoanei juridice, observam ca avocatii grevisti au o teama teribila fata de concurenta si de colegii lor mult mai bine pregatiti si competenti profesional. Poate a venit timpul sa priveasca realitatea in fata.
 • 0 (0 voturi)    
  Le este frica de concurenta! (Luni, 9 octombrie 2006, 15:07)

  sintmar [anonim]

  Nu inteleg de ce fac avocatii greva? de ce nu accepta concurenta? daca sint buni nu trebuie sa se teama de altii! Economia de piata sa-i trieze, nu Ministerul de Justitie! Chiar greva avocatilor nu e de inteles, si nu cred ca trebuiesc bagati in seama; astia vor un monopol fara concurenta ca sa ne taxexe cit vor ei, chiar daca sint inteligenti sau cretini! Concurenta e benefica ori de unde vine! Daca justitia ar fi corecta nu ar fi nevoie de avocati, care sa caute chichitze de interpretare a legii, a cuvintelor, a virgulelor...
  Nu degeaba toti avocatii trec drept oameni lacomi si venali...cind ai o problema cu justitia te taxeaza de nu se poate si nici macar nu se prezinta cind ai nevoie...sint ca si zugravii: ii angajezi si ei se mai angajaza in acelasi timp la alti 20 si iti lasa un trafalete si o lucrare inceputa si in loc sa ai casa zugravita intr-o luna o ai in 6.....asa si cu avocatii; un proces banal si simplu ajunge sa dureze 3-4 ani sa te stoarca de bani de neinchipuit. Asa ca eu zic ca e bine sa fie concurenta si la avocati ca sa scada si onorariile lor oneroase...
 • 0 (0 voturi)    
  Foarte bine (Luni, 9 octombrie 2006, 15:27)

  AVocatu [anonim]

  Foarte bine.. sper sa stea in greva cat mai mult.. .se descurca omu' si fara ei- poate chiar mai bine :)
 • 0 (0 voturi)    
  Mai exact spagarii au intrat in Greva (Luni, 9 octombrie 2006, 15:52)

  Terente [anonim]

  Ma bucur sa aud ca cei care au dat sapaga sa intre in Marele Barou de Corupti din Romania in acest moment realizeaza ca lucrurile pot merge si fara spaga.

  Le doresc succes avocatilor independenti si celor din barourilor independente!
 • 0 (0 voturi)    
  Mai exact spagarii au intrat in Greva (Luni, 9 octombrie 2006, 15:52)

  Terente [anonim]

  Ma bucur sa aud ca cei care au dat sapaga sa intre in Marele Barou de Corupti din Romania in acest moment realizeaza ca lucrurile pot merge si fara spaga.

  Le doresc succes avocatilor independenti si celor din barourilor independente!
 • 0 (0 voturi)    
  e nevoie de voi... (Luni, 9 octombrie 2006, 15:59)

  Vali [anonim]

  Lasa, nu fiti tristi ! In tara asta sunt o multime de escroci si de criminali care asteapta sa-i scoateti "basma curata". Doar nu o sa-i lasati la greu !
 • 0 (0 voturi)    
  tara tuturor posibilitatilor... (Luni, 9 octombrie 2006, 16:15)

  Victor [anonim]

  In scoala generala am avut un coleg retardat. Azi e procuror !
 • 0 (0 voturi)    
  Urla de numa cand ii frige concurenta (Luni, 9 octombrie 2006, 17:30)

  Ionel [anonim]

  Ce oameni mai sunt si astia, cum apare concurenta cum fac scandal. Eu efectiv nu inteleg cum pot sa pretinda aceste bresle ca au dreptul sa profeseze doar un numar stabilit de specialisti. Ca ei mai sunt notari, farmacisti ....
 • 0 (0 voturi)    
  Multi vad putini inteleg (Luni, 9 octombrie 2006, 17:56)

  DorinD [anonim]

  Mi-a fost dat sa citesc aici multe aiureli:
  - vacanta judecatoreasca nu e initiata de avocati ci de magistrati (judecatori+procurori), avocatii chiar au de pierdut in timpul vacantei.
  - ce li se reproseaza barourilor "paralele" este lipsa oricarui criteriu sau barem profesional care sa garanteze clientului o reprezentare decenta. Diploma singura e apa de ploaie.
  - se pot reprosa f. multe baroului si pe buna dreptate. Insa cum nu te poti duce la macelar sa-ti scoata apendicele asa nici la barourile paralele nu te poti duce sa te reprezinte.
  - juristii, daca se considera capabili, sa treca probele examenului la barou si atunci discutam. Locurile sint limitate, insa daca ai cap si vointa se poate intra.
  Bafta tuturor!
 • 0 (0 voturi)    
  ...inca ceva (Luni, 9 octombrie 2006, 18:08)

  DorinD [anonim]

  Faptul ca marii escroci scapa la proces se "datoreaza" lipsei de profesionalism a multor magistrati (repet: magistrati=procurori+judecatori) si demonstreaza tocmai capacitatea si nivelul profesional al avocatilor aparatori. Intrebati marii escroci si-o sa va confirme! Din pacate pt. avocati nu sint prea multi din astia...
 • 0 (0 voturi)    
  dar cu mult cap si sirguinta se poate intra (Luni, 9 octombrie 2006, 18:19)

  jancsi [anonim]

  DD, banuiesc ca tu esti IN, si nu faci comentarii gratutite pe dinafara. NU AM INTELES DE CE SINT LOCURILE LIMITATE?!! Hotie pe fata! Sa fie examen, si cine-i bun sa intre, chiar daca sint 130% fata de nr. optim, calculat undeva prin bucuresti. Sau daca toti sint fraieri, atunci sa fie 50% lipsa. Evident, nu sintem noi fraieri, stim unde bate sistemul - numai ca atunci sa nu vii cu povesti pt looseri! Clar ca e vorba de lipsa de transparenta si un drept dobindit dar nemeritat - adica limitarea nr-ului de avocati in sistem. Si ne dare in cot de greva voastra!
 • 0 (0 voturi)    
  Concurenta e la ...concurenta cu sistemul judiciar de tip MAFIOT. (Luni, 9 octombrie 2006, 19:29)

  OARE CINE [anonim]

  Nu concurenta dintre barourile traditional si constitutional ar fi problema principala.

  Mai important decat acest aspect este INSTINCTUL DE CONSERVARE AL SISTEMULUI JUDICIAR TRADITIONAL, DE TIP MAFIOT, format din judecatori, procurori si avocati, TOTI TRADITIONALI, obisnuit sa COLABOREZE eficient si sigur in interesul CASTEI LOR, formata cu migala in timp, prin mijloace traditionale constituite intr-o adevarata PRACTICA JUDICIARA ...DE PIATZA FUNCTZIONALA.

  Celula de baza a acestui sistem este CLANUL, iar avocatul traditional este LIANTUL, piesa de legatura dintre membrii clanurilor din marea FAMIGLIE a MAFIOTILOR SISTEMULUI JUDICIAR unde solemnitatea actului de justitie se reduce doar la punerea in scena a ...scenariilor aranjate dupa un singur criteriu de interpretare: INTERESUL MATERIAL.

  Avocatii constitutionali ai lui Pompiliu Bota sunt INCOMOZI pentru sistemul traditional. le strica aranjamentele si interpretarile, se interpun in cauze unde JUDECATORII SI PROCURORII CORUPTI nu-si mai pot extinde interesele deoarece AVOCATUL constitutional nu raspunde la aceleasi comenzi ...intrate in sangele avocatului traditional.

  Pana si practica judiciara si unificarea ei, pot fi influentzate in detrimentul mafiotilor din sistemul judiciar, pentru ca se pot reforma eficient in preajama unor avocati onesti, pe cand cu avocatii traditionali (in practici dubioase) se pot directiona solutiile propuse si retinute intr-o alta forma de practica propice sistemului judiciar corupt, in formare accelerata a averilor lor ...cu orice pret.

  Numai judecatorii si procurorii bine intentionati au inteles sa adopte solutii in favoarea functionarii Baroului constitutional, dar cei din SISTEMUL MAFIOT traditional corupt sunt mai multi, mai periculosi, mai uniti si cred ca vor invinge folosind chiar armele specifice, de...distrugere in masa. Au creat intentionat solutii contradictorii, pentru a bulversa artificial autoritatea de lucru judecat anterior.
 • 0 (0 voturi)    
  plus ceva... (Luni, 9 octombrie 2006, 19:29)

  avocatul diavolului [anonim]

  Mai baiatule, mai DD, examenul ala pe care-l evoci, mandru ca bradu cu mucii pe piept, se reduce la o licitatie de spaga. Si atat. Mi-a fost dat sa vad de f. multe ori cum loaze reduse intelectual luau examenul fara probleme, cu felicitarile de rigoare de la mamitza avocat ori magistrat. Un examen organizat si supravegheat de mafiile din barourile locale, sub inaltul patronaj al otrepelor de la Uniune, astea sunt criteriile voastre. Cat despre grija ta patetica dupa clienti, mai lasa-ne, ca nu dati doi bani pe ei dupa ce-i jumuliti la sange. Si oricum, voi sunteti mai limitati decat locurile pe care le scoateti. Hai ca te pup rece.....
 • 0 (0 voturi)    
  Concurenta sa fie !!! (Marţi, 10 octombrie 2006, 10:10)

  da [anonim]

  Sa ramana in greva, nu se supara nimeni; si in acest timp sa lucreze avocatii independenti. Imi doresc sa le tina piept ministrul Macovei si sa-i trimita la plimbare.
 • 0 (0 voturi)    
  Baroul traditional... (Marţi, 10 octombrie 2006, 10:56)

  DorinD [anonim]

  ...are multe probleme, exista o camarila a celor vechi ce blocheaza accesul in structura celor tineri, etc. etc. Spuneti-mi un alt domeniu de activitate cu miza mare unde nu se intalnesc astfel de lucruri? Mai grava e situatia in provincie unde cateva familii de avocati tin cercul inchis. Astea sint lucruri ce trebuie rezolvate.

  Dar, inainte de a da cu bata, uitati-va ce puneti in loc. Pe semidoctul Botta si turma de frestrati care initial au ratat examenul la Barou dupa care au intrat de-a moaca la Uniunea Barourilor de Masaj si Coafura, astia ne sint salvarea?!
  Si va garantez ca se poate intra in Barou, cel putin in Bucuresti, doar prin minte clara si vointa multa, fara a da nici o spaga.

  Ca intra unii si altfel? E posibil dar astia nu conteaza, concurenta de pe piata-i spulbera si prefera sa nu faca avocatura ci doar sa faca caz de titulatura. Da, chiar exista avocati manageri de firme, senatori, etc. cu toate ca statutul nu le permite sa exercite simultan alta profesie. Oi negre sint peste tot.

  Dar problemele astea nu se rezolva prin machiaj, sa faci jigodia sa para dulau ca sa iei banu' la client ca si tu esti om, nu? Faceti-va, domnilor, transplant de ficat la macelaria din colt, ca tot e piata libera!
 • 0 (0 voturi)    
  Baroul traditional... (Marţi, 10 octombrie 2006, 10:59)

  DorinD [anonim]

  ...are multe probleme, exista o camarila a celor vechi ce blocheaza accesul in structura celor tineri, etc. etc. Spuneti-mi un alt domeniu de activitate cu miza mare unde nu se intalnesc astfel de lucruri? Mai grava e situatia in provincie unde cateva familii de avocati tin cercul inchis. Astea sint lucruri ce trebuie rezolvate.

  Dar, inainte de a da cu bata, uitati-va ce puneti in loc. Pe semidoctul Botta si turma de frestrati care initial au ratat examenul la Barou dupa care au intrat de-a moaca la Uniunea Barourilor de Masaj si Coafura, astia ne sint salvarea?!
  Si va garantez ca se poate intra in Barou, cel putin in Bucuresti, doar prin minte clara si vointa multa, fara a da nici o spaga.

  Ca intra unii si altfel? E posibil dar astia nu conteaza, concurenta de pe piata-i spulbera si prefera sa nu faca avocatura ci doar sa faca caz de titulatura. Da, chiar exista avocati manageri de firme, senatori, etc. cu toate ca statutul nu le permite sa exercite simultan alta profesie. Oi negre sint peste tot.

  Dar problemele astea nu se rezolva prin machiaj, sa faci jigodia sa para dulau ca sa iei banu' la client ca si tu esti om, nu? Faceti-va, domnilor, transplant de ficat la macelaria din colt, ca tot e piata libera!
 • 0 (0 voturi)    
  taxa (Marţi, 10 octombrie 2006, 12:25)

  Gabriel [anonim]

  OK, cei buni iau examenul (sa zicem)...
  Dar ce fac cei care sunt buni si totusi nu isi pot permite o taxa de examen de 8 milioane?
  Presupunand ca ai banii acestia, daca intri in Barou trebuie sa platesti 24 milioane inscrierea pe Tabloul Avocatilor.
  Asadar inainte de a te gandi macar daca vrei sa fii avocat, trebuie sa ai cam 1000 euro.
  Nu mai vorbim de cei 1300 000/luna pe care ii dai si daca ai dosare si daca nu ai.
  Ca idee, examenul este binevenit dar conditiile in care se da taie cheful...
 • 0 (0 voturi)    
  Cine a facut Dreptul? (Marţi, 10 octombrie 2006, 16:53)

  misu [anonim]

  Sa-mi fie cu iertare dar toate leprele pe care le-am avut colegi la liceu s-au dus la Facultatea de Drept, iar toate proastele la ASE; toata scursura liceului a ajuns la Drept; iar acum astia fac greva ca au concurenta! Incapabilii nu sint capabili sa-si gaseasca clienti! Nu le ajunge cit jupoaie oamenii nevoiasi, vor acum sa-si faca casta!!! lamunca jalnicilor, sau pieriti!
  Nu am nici un prieten avocat si nici prietenii mei nu au...asta spune ceva! Este o specie de oameni de care lumea se fereste, lacomi, lipsiti de caracter si scrupule, tupeisti, necinstiti si obraznici! sa ramina in greva pe veci!
  Cu f mici exceptii, mi-e sila ca de limaxi de avocati!
 • 0 (0 voturi)    
  AVOCATI/MAGISTRATI/NOTARI=ERORI JUDICIARE NECONTROLABILE INCA......... (Marţi, 10 octombrie 2006, 17:49)

  Mona Cercel [anonim]

  Sincer sunt scarbita de tot ce este justitie in aceasta tara.......de ce oare????????????
  Raspuns gasim multi si este trist ca dreptatea si adevarul in tara asta au murit demult.Eu ma confrunt cu un dosar urat cu multe falsuri ce nu sunt recunoscute de justitie si asta pentru ca cei care le ascund sunt oameni grei in justitie intorlocati cu oameni grei ai Primariei Capitalei,notari corupti autori de falsuri grosolane,avocati pe care ii preocupa punga personala.Sa dau si nume domnilor:fostul primar Viorel LIS si reprezentanta justitiara D.A.F.I. de atunci ,judecatorul Vasile BICU,notar disparut in umbra Maria DUMITRU care a falsificat o punere in posesie privind o casa nationalizata,etc.Rezultatul este acela ca un imobil de 2 milioane de euro apartinand Statului Roman este instrainat cu buna stiinta in plin centrul capitalei:A.D.XENOPOL,NR.5,SECTOR 1
 • 0 (0 voturi)    
  Misule, (Marţi, 10 octombrie 2006, 18:15)

  DorinD [anonim]

  Se vede ca n-ai dat inca de greu, esti un adevarat alintat al soartei careia trebuie pururi sa-i multumesti!

  Dar pt. oricine --si nu doresc nimanui asta-- aceasta stare se poate schimba brusc si nedrept iar avocatul sa ti se para dupa asta alt om decat consideri acum.

  Cliseul cu prostii ce merg catre Drept si blondele catre ASE dateaza de pe vremea Impuscatului cand doar ingineria iti oferea siguranta unei slujbe sigure aici sau "dincolo". Acum situatia e alta si, vreti sau nu vreti, catre Drept se orienteaza multi dintre cei mai promitatori tineri.

  Fac o corectie la faptul c-am scris cum ca in Barou locurile sint limitate. Nu exista limita de locuri, intra toti cei ce reusesc sa ia note peste un barem.

  Dar proba de foc este pledarea in instanta. Cunosc avocati admisi de 2-3 ani care pana acum n-au avut (nici nu cred sa mai aiba) curaj sa intre in sala de judecata. Doar infiinteaza firme si compun acte si castiga ceva din asta. Concurenta si duritatea este mult peste ceea ce-ar crede un inginer --de exemplu-- ca este aceasta meserie. E diferenta dintre un intreprinzator si un slujbas.
 • 0 (0 voturi)    
  avocati independenti excroci (Joi, 15 martie 2007, 19:41)

  DIONISIU ADRIAN [anonim]

  am incheiat un contract cu un avocat liber profesionist si ma dezamagit mi-a luat banii si nu s-a prezentat la nici un termen acum il dau eu pe mina justitiei ptr ca este un excroc si foloseste inscrisuri oficiale ale BAROULUI BUCURESTI
 • 0 (0 voturi)    
  avocatii independenti excroci (Duminică, 7 octombrie 2007, 20:46)

  Dionisiu Adrian [anonim]

  revin astept de la lege rezolvarea sau nu au timp pentru noi cei,,mici" toti sint excroci ai bani deschizi orice usa nu ai bani mirosi a prost asa e in Romania daca furi un portofel esti terminat daca devalizezi o banca ,,esti de al nostru"' esti LIBER asa si cu cei care trebuie sa ne reprezinte hoti ;hoti cu legile si cu autoritatile de partea lor
  PINA CIND Doamne ce bun era Ceausescu Blestem pe cei care l-au ucis asta e tara lui Papura Voda dar om fi noi prosti dar sintem multi si vai de capul vostru trebuie sa raspundeti macar in fata lui Dumnezeu foarte curind HOTILOR cei care trebuie sa faceti dreptate si nu faceti ca sinteti corupti .Acum sinteti mari inainte nici nu se stia de voi erati NIMENI nici macar cetateni romani.Dar FETI PLATI . Uitativa la stiri TOTIcei ca voi va veni timpul sa plateasca .Noi nu avem de pierdut sintem saraci si sintem linistiti dar voi.;...
  Sa va faceti gropi mari sa incapa tot ce ati furat de la saraci sa nu lasati nimic ca poate va trebuie ,,acolo;; si nu uitati actele ca scaraoschi nu stie multe si intrati direct in cazan ,acolo nu va mai dati bolnavi ca nu suportati cazanul direct la topit hotilor si ca paranteza nu stiu daca sa auzit de comision
  pa si va pupic aveti de la mine votul negativ dincolo

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by