Cunoscutul furnizor de servicii informatice S&T Romania a deschis la Bucuresti, cu sprijinul HP, un Centru de Competenta pentru solutiile HP OpenView (HP OpenView Competence Centre) a carui misiune este de a furniza suport tehnic si de vanzari pentru clientii subsidiarelor S&T din cele 19 tari din Europa Centrala si de Est in care este prezent grupul austriac.

In decursul celor peste 12 ani de activitate locala, S&T Romania a dezvoltat competente deosebite in implementarile solutiilor HP OpenView. Ca o recunoastere, in luna decembrie 2005, S&T Romania a primit distinctia „HP OpenView Partner of the Year 2005” pentru Romania.

„Decizia de a deschide acest Centru de Competenta la Bucuresti reprezinta inca o recunoastere a profesionalismului membrilor echipei S&T Romania, fiind in acelasi timp o dovada a faptului ca dispunem de resurse certificate si capabile sa sprijine activitatea celorlalte subsidiare ale grupului S&T.

Avem convingerea ca impreuna cu HP vom putea oferi suport eficient utilizatorilor de solutii HP OpenView din regiune,” a declarat Bogdan Cocora, Managing Director - S&T Romania

„Suntem multumiti ca Romania a fost aleasa ca destinatie investitionala.

Ne-am propus sa construim un centru de clasa mondiala in Bucuresti, pentru solutiile HP OpenView, si suntem convinsi ca acesta va avea o contributie semnificativa la perfectionarea competentelor de vanzari si suport tehnic oferite de S&T clientilor din Europa Centrala si de Est,” a declarat Radu Enache, Director General, Hewlett-Packard Romania.

Prezentarea celor mai noi concepte si tehnologii incluse in solutiile HP OpenView, precum si modul in care utilizatorii pot beneficia de acestea au constituit tema unui eveniment comun organizat de S&T Romania impreuna cu HP.

Cu aceasta ocazie, domnul Helmut Bernhard, Software Business Sales Manager - HP EEM, a facut o trecere in revista a impactului pe care utilizarea suitei HP OpenView o are asupra performantelor afacerii. HP a dezvoltat un model cu eficienta superioara si dovedita ce faciliteaza transformarea componentei IT intr-una cu rol activ in derularea activitatii curente a companiei.

Prin solutiile de management OpenView, HP simplifica modul in care componenta IT poate automatiza procesele, optimiza aplicatiile si infrastructura si se poate alinia mai bine prioritatilor de business.

Provocarile specifice fiecarui client au determinat HP sa dezvolte un portofoliu ce adreseaza intr-o secventa optima din punct de vedere al afacerii problemele IT de natura tehnologica sau de business.

Modelul de referinta HP IT Service Management (ITSM) pentru medii eterogene reprezinta baza strategiei de management adaptiv promovate de HP. Pentru managementul serviciilor IT, solutiile HP va ajuta sa implementati cele mai bune practici din industrie si sa le folositi pentru a gestiona mediul IT din companie intr-un mod mult mai disciplinat.

Aici este inclusa implementarea serviciilor bazate pe modelul de referinta ITSM, parte a bunelor practici agregate in IT Infrastructure Library (ITIL).

HP - primul mare producator mondial care a adoptat standardele ITIL, in 1996 - a inclus aceste standarde in solutiile HP OpenView.

Conform IDC, HP detine in acest moment cea mai importanta cota de piata la nivel mondial pentru software-ul de gestiune a sistemelor distribuite. Studiul pentru 2005 al companiei de cercetare si analiza de piata arata ca HP detine 14,5% din acest segment.

In ceea ce priveste venitul obtinut din vanzarea licentelor de software distribuit de gestiune a performantelor si disponibilitatii, HP isi pastreaza pentru al patrulea an consecutiv prima pozitie, atingand o cota de piata de 21,3%.

Despre S&T Romania

(www.snt.ro)

S&T Romania este un important funizor de servicii IT, membra a grupului S&T AG, listat la bursa din Viena si care activeaza in 19 tari din Europa Centrala, de Est si de Sud.

S&T Romania este de asemenea centrul de coordonare pentru Regiunea Sud a grupului S&T care mai cuprinde Bulgaria, Turcia si Malta.

In cei 12 ani de activitate, S&T s-a implicat constant in dezvoltarea infrastructurii informationale din Romania.

Compania ofera solutii informatice complexe adaptate necesitatilor clientilor, bazate pe un portofoliu bogat de aplicatii software, infrastructura hardware si o gama completa de servicii de consultanta, proiectare, implementare de solutii IT complexe, management de proiect, dezvoltare de software, pentru clienti din domeniile guvernamental, telecomunicatii, productie industriala, servicii financiare, producerea si distributia de energie, ingrijirea sanatatii.

S&T Romania furnizeaza de asemenea servicii de suport tehnic si mentenanta pe baza de SLA, servicii de tip outsourcing.

S&T Romania este certificata ISO 9001:2000, ISO 14001:2005, IQNet si TUV CERT si a primit premiul J.M.Juran pentru excelenta in managementul calitatii.

Despre HP (www.hp.ro)

Hewlett-Packard se bucura de o prezenta neintrerupta pe piata din anul 1975. Succesul obtinut in distributia echipamentelor HP a determinat deschiderea in 1997 a reprezentantei Hewlett-Packard Romania si apoi, in 2000, a societatii comerciale Hewlett-Packard Romania SRL.

HP este lider de piata in tehnologiile esentiale pentru afacerile de succes din prezent: servere, solutii de stocare, software pentru administrarea retelelor, solutii de imprimare si prelucrare a imaginii si calculatoare personale.

Obiectivul HP este de a adauga valoare clientilor sai, oferindu-le stabilitatea si securitatea de care au nevoie intr-un mediu IT, flexibilitate maxima si posibilitatea de a alege, suport in rezolvarea problemelor concrete cu care se confrunta in derularea afacerii si cost total al proprietatii scazut.

HP Romania este mai mult decat un producator de hardware, activitatile sale principale din tara noastra sunt focalizate pe furnizarea de solutii end-to-end companiilor din domenii dintre cele mai dinamice precum: telecomunicatiile, serviciile financiare, productie si sectorul guvernamental.