Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a anuntat luni seara ca executivul va aproba vineri, 13 octombrie, proiectul legii privind bugetul de stat pe 2007. Liderii Aliantei D.A. au decis ca "educatia" si "sanatatea" sa primeasca anul viitor peste 5 si respectiv peste 4 procente din PIB.

"Vom avea alocari foarte importante pentru toate programele prioritare. Educatia primeste pentru prima data peste 5% din PIB, discutam de fapt despre o triplare a bugetului in trei ani de zile. Tot pentru prima data, peste 4% din PIB vor fi alocati

pentru sanatate. De asemenea, vom mentine principiul ca, la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, toti banii care sunt incasati, mai putin fondul de rezerva, sunt

alocati pentru cheltuieli. Programele de infrastructura in mediu si in transporturi sunt finantate integral, putem absorbi toate fondurile europene, din punctul de vedere al alocatiilor bugetare", a declarat Vladescu dupa incheierea intalnirii pe care liderii ADA au avut-o la Palatul Victoria.

Ministrul Finantelor a precizat ca proiectul de lege a bugetului prevede si o crestere "semnificativa" a pensiilor, dar a lasat detaliile in seama ministrului Muncii.

Vladescu a fost intrebat si despre intalnirea pe care a avut-o, in cursul zilei de luni, cu reprezentantii FMI. El a afirmat ca aceasta a avut ca si tema executia bugetara pe 2006, dar si bugetul pe 2007: "Cu atragerile de atentie vizavi de eventualele riscuri pe care ni le putem asuma daca politicile bugetare, salariale, nu sunt coerente."