Directorul TVR 1, Irina Radu, va pleca, de saptamana viitoare, la trustul de presa Dogan, urmand sa ocupe functia de director de productie.

Irina Radu este cel de-al doilea director angajat de grupul turcesc in Romania. Primul a fost Radu Voicu (fost director de cercetare la Prima TV), care ocupa deja pozitia de director de programe si cercetare.

Trustul turcesc intentioneaza sa dezvolte in Romania un post TV generalist - KanalD - care, cu o investitie de peste 30 de milioane de euro, isi propune sa se lupte cu marile televiziuni comerciale.

"Cumul de imprejurari"

Contactata telefonic, Irina Radu a declarat: "Ceea ce a dus la aceasta decizie a fost un cumul de imprejurari. Mi s-a oferit aceasta ocazie si am zis sa profit de ea, sa schimb sistemul de lucru. Vreau sa dovedesc ca pot sa ma descurc.

Daca nu acum, atunci cand? Sunt la o varsta la care inca imi mai pot permite mutari de genul asta, mai ales dupa ce am schimbat opt presedinti-directori generali".

Irina Radu isi va prelua functia chiar de la inceputul saptamanii viitoare si va ocupa un birou in noul sediu al viitorului KanalD.

Acesta este amplasat in vecinatatea Plaza Romania din cartierul Militari, in blocul care a fost construit de curand langa parcarea complexului comercial.

"Multi vor sa vina cu mine"

Potrivit informatiilor EVZ, dupa ce au aflat despre decizia directorului TVR 1 de a pleca la KanalD, mai multi angajati ai televiziunii de stat si-au exprimat dorinta de a parasi postul din Calea Dorobantilor.

Irina Radu spune ca, intr-adevar, a avut semnale in acest sens. "Deocamdata ma duc numai eu. Mai multi oameni din TVR au zis ca vor sa vina cu mine, insa nu poti sa spui daca au vorbit serios si daca o vor face", a afirmat ea.

Irina Radu a ocupat mai multe functii in cadrul TVR, de la realizator si prezentator la Director al Festivalului "Cerbul de Aur" (produs de TVR) si Director al Departamentului evenimente speciale. Ea a fost numita director al TVR 1 in septembrie 2004.

Director interimar

Televiziunea publica a numit deja un director interimar. Potrivit TVR, incepand de saptamana viitoare, activitatea TVR 1 va fi coordonata de actualul director de programe Horia Romanescu.

Postul pe care l-a parasit Irina Radu urmeaza sa fie scos la concurs, dupa aprobarea conditiilor de participare de catre Comitetul Director. In acest scop, anuntul va fi publicat in presa centrala, la avizierele de la sediul TVR si pe pagina de internet a televiziunii publice. Candidatii vor avea la dispozitie 15 zile calendaristice pentru a-si depune dosarele.

Integral in EVZ