Au fost alesi finalistii la premiul Masina Anului 2007. Din 41 de modele alese initial au fost nominalizate cele opt finaliste pentru marele premiu.

Juriul care gestioneaza acest concurs este format din jurnalisti de la reviste auto celebre din Europa. In urma alegerii facute au iesit din competitie nume mari ale anului trecut si ale inceputului acestui an. Spre exemplu, cei de la Audi au fost socati ca ambele modele de varf din anul acesta, Q7 si TT, sa nu fie introduse in finala.

Nici cei de la Mercedes nu vor avea un concurent pentru marele premiu atat CL cat si GL- Klasse fiind lasate pe afara. Toyota Rav4, un alt model de succes anul acesta, nu a fost introdusa in competitia finala.

Cele opt finaliste sunt: Fiat Grande Punto, Citroen C4 Picasso, Ford S-Max, Honda Civic, Opel Corsa, Peugeot 207, Skoda Roomster si Volvo C30.

Fiat Grande Punto

  • Fiat Grande Punto
    Printre avantajele lui Grande Punto se numara dimensiunile (cele mai mari in clasa sa), gama de motorizari diesel, dar si siguranta, modelul italian reusind sa stranga la EuroNCAP, pe langa cele cinci stele pline la protectia pasagerilor, cate trei stele pentru protectia copiilor si pentru pietoni.

    Citroen C4

  • Citroen C4 Picasso
    C4 Picasso are 4600 mm in lungime, 1830 mm in latime, 1660 mm in lungime si dispune de un portbagaj de 576 pana la 1951 de litri. Elementul care il individualizeaza pe C4 Picasso este amplul spatiu vitrat: 6.4 metri patrati de geam transparent.

    Ford S-Max

  • Ford S-Max
    Ford S-Max este o masina mai importanta decat pare la prima vedere. Monovolumul S-Max vrea sa imbine spatiul pentru o familie cu dinamica unei masini sportive.

  • Honda Civic
    Honda Civic

    Prezenta in trei versiuni:
    HONDA Civic 2006 1.4i-DSi Confort
    HONDA Civic 2006 1.8i Confort
    HONDA Civic 2006 1.4i-DSi Sport

  • Opel Corsa
    Din punct de vedere stilistic, la Opel Corsa iese in evidenta desenul
    Opel Corsa

    mai proaspat si geamul mic lateral din imediata vecinatate a montantului parbrizului, in sitlul lui Grande Punto. Iar acest lucru nu este o intamplare. De fapt, structura noului model este aceeasi cu a celui italian, reprezentand un vestigiu ramas din timpul colaborarii dintre GM si Fiat.

  • Peugeot 207
    Modelul francez este disponibil atat in versiunea cu trei usi cat si in
    Peugeut 207

    cea cu cinci usi, variantele SportsWagon si Coupe-Cabrio urmand sa fie incluse in oferta la finalul anului. Din punctul de vedere al motorizarilor, 207 va dispune de patru propulsoare pe benzina si de trei diesel.

    Peugeot 207 s-a comportat excelent la testele de siguranta organizate de EuroNCAP, punctajul sau reprezentand un record in clasa.

  • Skoda Roomster
    Modelul Skoda Roomster e lung de 4210 mm, lat de 1680 mm si inalt
    Skoda

    de 1610 mm, in timp ce ampatamentul ajunge la 2620 mm. Principalul aspect al modelului Skoda este insa columul de incarcare care, datorita configuratiilor scaunelor, poate ajunge la un maxim de 1780 litri.

    Roomster va fi disponibil in patru versiuni: Base, Style, Comfort si Sport.

  • Volvo C30
    C30 reprezinta copia aproape fidela a lui C30 Design Concept,
    Volvo

    prototip prezentat, in ultima sa infatisare, la Salonul Auto de la Detroit din acest an. Singura diferenta notabila este ca elementele aerodinamice si-au schimbat culoarea, devenind de nuanta antracit din cafeniu, cum le prezenta conceptul in ianuarie.