In cadrul conferintei cu tema „Interesele femeilor: demnitate, autonomie, autoafirmare”, ce va avea loc la World Trade Center Bucuresti, Editura Polirom va lansa volumele Nepretuitele femei. Publicistica feminista de Mihaela Miroiu (colectia „Ego.

Publicistica”) si Gen si putere.Partea leului in politica romaneasca de Oana Baluta (colectia „Studii de gen”), cele mai noi titluri ce trateaza subiecte de interes in teoriile politice feministe.

Evenimentul va avea loc pe 11 octombrie, in Sala New York, incepind cu ora 11.00. Despre cele doua volume si colectia „Studii de gen” vor vorbi: decanul Facultatii de Stiinte Politice din cadrul SNSPA, Cristian Parvulescu, redactorul-sef al revistei aLtitudini, Ion Bogdan Lefter si dr. Mireille Radoi.

Din istoria feminismului romanesc

Lansarile vor fi urmate de acordarea „Premiului pentru cercetarea miscarii romanesti pentru drepturile femeilor” Stefaniei Mihailescu.

Dintre volumele Stefaniei Mihailescu, la Polirom au aparut: Din istoria feminismului romanesc. Antologie de texte (1838-1929) si Din istoria feminismului romanesc. Studiu si antologie de texte (1929-1948).

Ambele carti au fost publicate in colectia „Studii de gen”, la ora actuala, unicul proiect editorial de pe piata de carte din Romania care prezinta cele mai diverse perspective contemporane asupra teoriilor feministe, ilustrindu-le cu lucrari fundamentale, precum si cu suporturi educationale specifice modulelor universitare de profil.