Piata se mentine in echilibru per ansamblu, variatiile pozitive la nivelul indicelui BET-C fiind de 0,18%, iar indicele celor mai lichide societatile societati de la bursa - BET - a ramas foarte aproape de nivelul inregistrat in sedinta de ieri.

Cu toate ca inceputul sedintei a fost benefic in segmentul societatilor de investitii financiare, totusi vanzatorii au preluat initiativa in piata, in final BET-FI a inchis mai jos cu 1,23%, pierzand astfel peste 660 de puncte. Rulajul valoric este in crestere fata de sedinta precedenta insa cu numai 3%, mentinandu-se astfel o lichiditate la un nivel bun.

Titlurile Rompetrol Rafinare (RRC) isi mentin trendul ascendent, cursul mai doborand inca un nivel de rezistenta la 0,0955 RON/actiune in jurul caruia astazi a staruit o buna parte a sedintei, insa pe final si-a reluat ascensiunea inchizand la 0,0963 RON/actiune (+2,99%).

Volumul tranzactionat a fost mai scazut fata de ultimele doua sedinte, la 39,6 milioane actiuni, iar valoarea schimburilor s-a ridicat la nivelul de 3,78 milioane RON.

Tot in segmentul petrolier, titlurile Petrom (SNP) inregistreaza o evolutie ceva mai stabila, perioada de consolidare pare sa-si puna ampenta pe evolutia cursului, care inchide la fel ca in sedinta precedenta, la 0,5950 RON/actiune. SNP a incercat sa treaca de pragul in 0,6000 RON/actiune, fara succes, pe final chiar avand o cadere la un minim de 0,5850 RON/actiune.

Se remarca la Categoria I un volum de tranzactionare record realizat in piata principala in dreptul titlurilor Socep Constanta (SOCP), in suma de 9,7 milioane actiuni, reprezentand peste 2,8% din capitalul social.

Cursul a inregistrat de asemenea o evolutie buna, la final fiind cu 4,95% (0,1910 RON/actiune) mai sus decat pretul de referinta. Trebuie punctat faptul ca la mijlocul sedintei SOCP a urcat pana la un maxim de 0,2040 RON/actiune, insa nu a rezistat peste acest palier, inchizand astfel sub 0,2000 RON/actiune.

Au fost cateva pachete mai mari tranzactionate astazi, doua decate aproximativ 3,5 milioane actiuni si una de un milion de actiuni.

Titlurile Transelectrica (TEL) au atins in sedinta de astazi un nou maxim istoric la 35 RON/actiune, pe un volum de tranzactionare destul de mic comparativ cu cel inregistrat in sedintele anterioare, in suma de 31,6 mii actiuni. TEL inchide la 34,5000 RON/actiune, in crestere cu 3%, cumparatorii dominand si astazi piata in dreptul acestor titluri.

In segmentul bancar atat Banca Transilvania (TLV) (-0,89%) cat si BRD-GSG (BRD) (-1,06%) au inregistrat evolutii descendente ale cursului de tranzactionare, mai stabile fiind titlurile BCC care au inchis la nivelul pretului de referinta de 0,5500 RON/actiune.

Societatile de investitii financiare au continuat tendinta descendenta din sedinta de ieri, in medie corectia fiind ceva mai mare. Titlurile SIF Moldova (SIF2) si SIF Oltenia (SIF5) au dominat piata la nivelul rulajului valoric realizand 7,55 milioane RON, respectiv 6,29 milioane RON.

Tinand cont ca a fost o perioada de cresteri destul de rapide si succesive in acest segment, o corectie a cursului era intr-un fel de asteptat a se intampla, unii investitori preferand sa-si marcheze din profiturile obtinute mai ales ca la unele companii cursul a variat in jurul maximelor istorice. In scadere ceva mai semnificativa au inchis titlurile SIF4 (-1,69%) si SIF5 (-1,63%)