"Exista temeiuri in statut, bine fortate, care sa permita excluderea mea. Exista o tripleta care se ocupa cu aceste lucruri: Tariceanu-Olteanu-Orban. Ei au mentinut o presiune asupra organizatiei sectorului 2 de a lua decizia excluderii mele.

"N-am primit niciodata macar o invitatie de a merge in Biroul Permanent, Comitetul executiv sau la Delegatia Permanenta pentru a-mi exprima nemultumirile in interiorul partidului. N-a existat niciodata dorinta vreunuia dintre conducatorii PNL de a sta de vorba cu mine", a replicat Stolojan fata de acuzele ca si-a exprimat nemultumirile fata de actuala conducere a PNL numai in public.

"Au fost voci si impotriva lui Stolojan pe cand acesta era presedintele PNL, dar n-a fost exclus nimeni", a declarat Raluca Turcan. Fosta deputata PNL i-a nominalizat printre vocile sonore de atunci pe Dinu Patriciu, Crin Antonescu, Norica Nicolai, Atanasiu etc.

Puiu Hasoti spune insa ca toti membri PNL mentionati de Turcan s-au manifestat impotriva lui Stolojan doar in cadrul interiorul partidului si nu in public, reducand astfel "vina" lui Stolojan doar la faptul ca si-a manifestat nemultumirile "prea deschis".

Hasoti recunoaste ca decizia luata in cazul lui Dinu Patriciu este mult prea blanda insa spune ca puterea de a da afara din partid un simplu membru revine doar filialei din care face parte, iar filiala Prahova a PNL a decis sa nu-l excluda pe Patriciu.