Colectia Cotidianul te provoaca sa asezi azi in biblioteca ta "Durabila iubire", un fascinant roman de Ian McEwan, unul dintre cei mai importanti romancieri englezi contemporani, un adevarat abonat la marile premii literare internationale.

Prima sa colectie de nuvele, “Prima iubire, ultimele rituri” (1975), cistiga in 1976 Premiul Somerset Maugham. Este nominalizat de trei ori pentru Premiul Booker si il cistiga in 1998 cu romanul “Amsterdam”.

Romanele sale timpurii, printre care “Gradina de ciment” (1978), “Mingiieri straine” (1981) , “Copilul furat” (1987), “Inocentul” (1989), “Ciinii negri” (1992), descriu lumi marcate de violenta, perversiune sexuala si paranoia, facind din McEwan un “magician macabru” al fictiunii contemporane.

Autorul insusi descrie aceasta perioada ca pe “un fel de extravaganta salbatica”. “Durabila iubire” (1997) este primit de critici ca o capodopera, sapte ani mai tirziu fiind si ecranizat in regia lui Roger Michell. Ultima sa carte publicata, “Saturday” a aparut in 2005.

"Scriitorul pe care vi-l propunem astazi si-a conceput romanul intr-un cabinet medical. Diagnosticul pe care-l propune este iubire durabila. O iubire bizara, din cele cazute in boala. Din pacate si din fericire, scriitorul nu are si tabletele pentru tratament. El se afla la cititor. Numai impreuna pot pasi in lumea lumea de hirtie, ca intr-un binom vechi de veacuri.

Scrisul imbolnaveste, cititul vindeca." Ioan T. Morar - Mc Ewan, iubirea ca sindrom.

Cind iubirea aproapelui se transforma in obsesie, devine mai primejdioasa decit ura. In timp ce intriga din "Durabila iubire" te tine cu sufletul la gura, umorul negru al lui Ian McEwan iti provoaca adevarate socuri electrice in aproape fiecare pagina a cartii.

O poveste a fixatiilor si erotomaniei ce devine suport pentru meditatii asupra rationalitatii si religiei, asupra egoismului si a dragostei impinse la extrem.

Cartile se pot achizitiona impreuna cu publicatia Cotidianul de la centrele de vanzare a presei. Mai multe amanunte despre autorii si cartile din colectie in sectiunea speciala Colectia Cotidianul.