Imaginile noii generatii Corolla au aparut pe site-ul web japonez al celor de la Toyota si ne arata in toata splendoarea lor versiunile sedan si break ale iubitului model nipon.

Versiunea de serie este complet diferita fata de conceptul Auris (prezentat acum doua saptamani la Paris) si exista dubii in privinta lansarii acestei variante ca inlocuitor al lui Corolla pe pietele din Europa si Statele Unite.

Asta pentru ca europenii si americanii vor putea admira pe strazi o versiune Corolla mult mai apropiata ca design si imagine de prototipul prezentat la salonul din capitala Frantei. Desi nu s-a definitivat inca numele noii generatii (se stie insa ca “istoricul” Corolla va fi inlocuit), versiunea europeana va fi mai mare in dimensiuni decat cea japoneza.

Pe piata de orgine, noua Corolla isi pastreaza numele, versiunea sedan fiind denumita insa si Axio, in timp ce versiunea break poarta denumirea Fielder. Este a zecea generatie a modelului nipon, inginerii Toyota concentrandu-se mai degraba pe un nivel ridicat al calitatii si spatiului din interior decat pe performante ridicate.

Unul dintre exemple este bancheta posterioara dublu rabatabila care isi schimba pozitia electric, prin apasarea unui buton.

In ceea ce priveste motorizarile, vorbim de o generatie noua a propulsorului cu patru cilindri de 1.8 litri, cuplat la sistemul de transmisie Super CVT (134 CP/175 Nm) si de o noua versiune de baza, reprezentata de un motor de 1.5 litri cuplat la o cutie manuala cu cinci rapoarte.

In Europa, noua Corolla va avea intre optiunile de motorizare si un propulsor de 2.0 litri, versiune care va beneficia de avantajele unui sistem de tractiune integrala.