Mona Musca a depus, joi dupa-amiaza, la Colegiul National de Studiere a Arhivelor Securitatii, un document prin care contesta decizia de colaborare cu Securitatea ca politie politica, pe care a primit-o de la Colegiul CNSAS.In premiera, deputatul Mona Musca ne-a oferit spre publicare atat decizia CNSAS cat si contestatia.

"In contestatie facem referire direct la lege si demonstram ca in acest caz nu se poate da o decizie de politie politica", a declarat Mona Musca, in fata jurnalistilor, inainte de a inregistra cererea la Registratura.

Mona Musca a fost insotita de Valeriu Stoica, cel care o reprezinta in calitate de avocat. In opinia lui Stoica, atat Mona Musca, cat si CNSAS sunt victimele "unei manipulari politice".

"Monei Musca i s-a facut o nedreptate. Orice situatie trebuie judecata pe baza legii. Legea in vigoare foloseste sintagma de «politie politica», iar decizia emisa in cazul Monei Musca ignora legea in vigoare, din aceasta cauza este nedreapta" - a declarat Valeriu Stoica.

El sustine ca nu CNSAS este responsabil pentru decizia data in cazul Monei Musca, aceasta institutie fiind "victima unor jocuri politice de culise".

De altfel, Mona Musca a reiterat, in repetate randuri, ca nu a facut politie politica, ci ca l-a informat, verbal, pe decanul Universitatii din Timisoara (unde preda limba romana) despre situatia studentilor straini care faceau un an pregatitor inainte de a intra la facultate. Ea a fost exclusa din PNL in 2 septembrie 2006, dupa ce a recunoscut ca a semnat un angajament cu Securitatea.