Cea de-a doua editie a Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania, eveniment dedicat relatiei concurenta-competitivitate- consumatori, se va desfasura la Palatul Parlamentului in data de 23 noiembrie 2006.

Editia din acest an se desfasoara sub genericul "Legislatia in domeniul concurentei Pericole si capcane pentru agentii economici" si abordeaza in cadrul unor workshopuri specializate doua teme de interes maxim in perspectiva aderarii: abuzul de pozitie dominanta al companiilor mari si redefinirea pietelor relevante, cu exemplificare in domeniul industriei bunurilor de larg consum, in special a moraritului si panificatiei.

Cu aceeasi ocazie, va avea loc Ceremonia de Decernare a distinctiei anuale „Personalitatea Anului pentru o Romanie Europeana”, festivitate aflata la cea de-a V-a editie si prezidata de Ambasadorul Romaniei pe langa OSCE, Dl Dr. Liviu BOTA, Presedintele Onorific al Casei Europei din Romania.

Ziua Concurentei este organizata, sub Patronajul de Onoare al Presedintiei Uniunii Europene, de Platforma CEFTAC - proiect coordonat din octombrie 2004 de EUROLINK-Casa Europei -, si realizata in parteneriat cu Comisia pentru Industrii si Servicii si Comisia pentru Munca si Protectie Sociala ale Camerei Deputatilor.

Pentru mai multe detalii si inscrieri consultati pagina de internet www.HouseofEurope.ro sau contactati la adresa de e-mail: eurolink@b.astral.ro