Deputatul Mona Musca a primit confirmarea oficiala a incheierii mandatului sau de euroobservator in Parlamentul European. Dupa excluderea din PNL, Musca a anuntat ca va renunta la mandat, iar decizia a devenit efectiva pe 10 octombrie. In locul sau, surse liberale sustin ca va fi numit un deputat liberal din Calarasi.
Potrivit surselor, conducerea PNL ar urma sa valideze in aceste zile desemnarea deputatului Adina Valean, care activeaza in cadrul Comisiei de munca si a celei pentru tehnologia informatiei.
Timp de trei ani, pana in anul 2004, Adina Valean a fost directorul Institutului pentru Libera Initiativa, o organizatie civica ce functioneaza sub egida PNL.
Sursele citate afirma ca numele ei va fi comunicat oficial conducerii Parlamentului European in aceste zile.
Premierul britanic a transmis felicitari omologului sau pentru progresele mentionate de Raportul Comisiei Europene si pentru confirmarea datei de 1 ianuarie 2007 ca data a aderarii Romaniei la UE.
Nu i-a transmis felicitari cumva si "prietenilor" Voiculescu si Marko Bela ca au facut praf Agentia de integritate ?
Am ajuns deja ca un om de nimic, cocotat pe un guvern pe care l-a facut de 7 ori mai mare decat Nastase, de unde imparte slujbe si pomeni unor oameni care nu fac nimic - sa fie laudat de proprii lui slujbasi EXACT ca Nastase, acum nu mai mult de doi ani.
Guvernul nu e controlat de nimeni in Romania. Din cauza asta CINE PUNE MANA PE GUVERN poate face ce vrea cu banii nostri.
Fara sa ia in considerare raportul CE din septembrie prin care se specifica necesitatea infiintarii ANI ca organism de control al averilor, incompatibilitatilor si a conflictelor de interese, UDMR, PC, PSD si PRM au votat eliminarea articoleleor esentiale ale actului normativ.
Astfel deputatii au scos exact paragrafele care prevedeau verificarea conflictul de interese al demintarilor, averile inaltiilor prelati ai Biserici precum si intregul capitol care priveste controlul averilor.
Comisia Europena a atras atentia Romaniei in raportul din septembrie ca este nevoie de adoptarea legii Agentiei de Inegritate si si-a exprimat ingrijorarea ca masurile luate impotriva coruptiei ar putea fi afectate in cazul in care aceasta nu este adoptata
"Atrag atentia ca prin modificarea atributiilor Consiliului, de a stabili regulamentul de organizare a concursurilor de ocupare a posturilor de conducere ale Agentie, se insinueza un control al Legislativului asupra Agentiei", a declarat deputatul PD Daniel Buda.
O alta modificare adusa de parlamentari prevede ca reprezentantilor cultelor religioase sa nu le fie verificate averile. In ciuda faptului ca au statut de functionari publici si primesc salarii din banul public, inaltele fete bisericesti pot sta linistite.
Amendamentul se refera la excluderea din cadrul legii a personalului din conducerea cultelor religioase si a unitatilor de cult recunoscute in Romania. Aceasta modificare a fost sustinuta de UDMR, PSD, PC si PRM, la care si-a dat acceptul si PD. Liberalii au fost singurii care s-au opus acestui amendament, motivand ca prelatii Bisericii sunt platiti din bani publici si trebuie inclusi in lege.