Este foarte practic sa cumparam mobilier care sa se potriveasca in orice camera din casa. In continuare va vom oferi cateva sfaturi pe care sa le aveti in gand atunci alegeti mobilierul pentru incameri mici sau de dimensiuni nu foarte mari.

Iata ce trebuie sa faceti:

- daca nu cumva aveti o casa mare, alegeti mobilier si accesorii de dimensiuni reduse. Acestea se vor potrivi in camera, si, mai mult, vor putea fi mutate cu usurinta in oricare din ele.

- locurile in care ati putea depozita unele lucruri sunt desatul de putine, mai ales intr-o casa mica. Prin urmare, alegeti piese de mobilier care au sertare sau cuiere, cum ar fi un dulap sau un cabinet. Acestea pot fi folosite in dormitor, hol, living sau in orice alta camera.

- cand mobilati camera de zi sau livingul, alegeti doua fotolii, mai degraba decat numai o sofa imensa. Acestea vor fi mai usor de mutat prin camera si pot fi folosite pentru a forma un colt de discutii, undeva intr-o zona a camerei.

- pentru piesele de mobilier tapisate alegeti materiale textile in culori placute, naturale, neutre precum bej, albastru si verde inchis sau negru. Asigurati-va ca materialul este rezistent cat sa nu trebuiasca inlocuit pentru cel putin cativa ani.

- faceti o mica colectie de perne, materiale textile si accesorii care sa se armonizeze cu culoarea tapiseriei de pe scaune. Astfel, veti putea schimba aspectul general al camerei, folosind prin rotatie pernele si pledurile pe care le aveti. Pentru un fotoliu verde, de exemplu, asortati perne cu modele florale de culoare galbena pentru vara si caramizii pentru toamna.

- folositi diferite huse pentru a schimba aspectul canapelei, fotoliilor si, de ce nu, chiar si a scaunelor.

- cand vine vorba de decorarea mesei, fiti creativi. Alegeti fete de masa cat mai interesante din punctul de vedere al culorilor sau modelului si asezati deasupra un geam.

- cumparati lampi, vaze, taburete si perne care sa se asorteze cu acestea. Accesoriile decorative imbogatesc schema de culori a unei camere, dandu-i simetrie si continuitate.

- alegeti o schema de culori si respectati-o. Porniti de la alb sua de la culoarea materialului textil de la tapiserii si in functie de aceasta alegeti alte accesorii si materiale de culori complementare. Daca aceste culori se vor regasi peste tot in casa, atunci veti putea muta mobilierul tapisat si in celelalte camere, pentru ca vor arata la fel de bine.

- revenind la sfaturile legate de depozitarea obiectelor, cumparati piese de mobilier cu sertare si rafturi.

- cand aranjati mobila si accesoriile, incercati sa faceti acest lucru intr-un mod cat mai creativ; de exemplu, asezati un fotoliu la picioarele patului, ascundeti televizorul sub o fata de masa sau aranjati dvd-urile intr-un raft in dulap in loc sa le puneti intr-un suport special cumparat.