Biroul Permanent al PNL Vrancea a hotarat, sambata, dupa dezbateri de peste trei ore, sa intrerupa temporar colaborarea cu democratii, transmite Realitatea TV. Presedintele liberalilor vranceni, Nini Sapunaru, a declarat ca democratii sunt inconsecventi in ceea ce priveste schimbarea lui Oprisan de la sefia Consiliului Judetean.

Biroului Permanent al PNL Vrancea luase in calcul chiar ruperea protocolului de colaborare cu partenerii din Alianta DA. Principalul acuzat este presedintele PD Vrancea, senatorul Jan Vraciu, care, potrivit lui Sapunaru, a dat dovada de "o mare parsivenie".

La finalul dezbaterilor, liberalii vranceni au adoptat o rezolutie, in care se mentioneaza ca "nu mai exista relatii de colaborare intre PNL si PD la nivelul judetului pana cand PD Vrancea va da semne concrete ca lupta impotriva lui Oprisan, nu doar prin declaratii politice".

In document se mai precizeaza ca actiunile democratilor vranceni constituie "un pilon de sprijin" pentru PSD si Marian Oprisan, situandu-se in afara principiilor Aliantei.

"Consideram ca PD Vrancea a inselat asteptarile electoratului Aliantei. In consecinta, PNL Vrancea inceteaza relatiile cu acest partid, pana cand PD Vrancea va da semne concrete, ca lupta impotriva PSD si a lui Oprisan, nu doar prin declaratii politice“, se mentioneaza in Rezolutia adoptata de PNL Vrancea.

La sfarsitul lunii septembrie, social-democratul Marian Oprisan a pierdut functia de presedinte al Consiliului judejean Vrancea, dupa ce consilierii, cu exceptia celor din PSD, au votat, intr-o sedinta extraordinara, pentru eliberarea lui din functie. In locul lui Oprisan a fost numit liberalul Eduard Lambrino.

Totusi, Prefectura Vrancea a decis ca hotararile adoptate de Consiliul Judetean privind inlaturarea din functie a lui Marian Oprisan nu indeplinesc conditiile legale de validare pentru a fi considerate acte administrative.