Sfarsitul saptamanii trecute a adus o mare surpriza pe piata telefoniei mobile. Cosmote, plecata din pole-position, a pierdut licitatia pentru o licenta 3G. Analistii sunt impartiti in privinta viitorului companiei elene.

Aceleasi indoieli persista si in privinta capacitatii RCS/RDS si Zapp de a implementa tehnologia 3G in conditiile asumate prin participarea la lictitatie. Un lucru e cert: in urma rezultatelor licitatiei, Vodafone si Orange ies in avantaj.

In ceea ce priveste explozia pietei furnizorilor de internet, o statistica recenta arata ca Romania e lider in Europa de Sud Est in sectorul internetului de mare viteza. Rezultatul certifica maturizarea pietei si, mai ales, “democratizarea” ei, prin aparitia unei concurente reale.

Pe plan mondial, sectorul IT&C e martorul razboiului crancen intre gigantii pietei. Lansarea de catre Google a unor instrumente gratuite e o noua etapa din confruntarea cu Microsoft. Continua achizitiile si repozitionarile pe piata in cautarea unor profituri cat mai mari.