An de an, ca si in publicitatea din celelalte medii, publicitatea din zona metroului din Bucuresti cunoaste o dezvoltare insemnata, marcata si de orientarea spre neconventional. Consumatorul roman este tot mai obisnuit de solutiile clasice de promovare, astfel ca reactioneaza tot mai putin; originalitatea este mai interesanta, iar mesajul ajunge cu mai multa usurinta la consumator.

Chiar si in subteran, unde publicitatea "la metrou" este variata ca si suport: in metrou, la intrarea in subteran, pe panouri in statiile de metrou, pe biletele de acces la metrou, pe scari, pe jos, pe sus, intre statii (campania Prigat), pe coloane, pe scaunele de asteptare...

Companiile Pepsi si Prigat au parut in ultima perioada foarte interesate de promovarea underground, prin mijloace de publicitate destul de neconventionale.

Si Coca-Cola s-a promovat inedic in subteran, inclusiv pe drumul de acces al calatorilor prin statii. Timisoreana a realizat o campanie puternica la metrou, ajungand pana si pe scaunele din statii. Francofonia, evenimentul toamnei in Bucuresti, s-a promovat prin publicitate pe scarile de acces spre metrou si de la metrou.

De asemenea, unele branduri de tigari au ales sa se promoveze in statiile de metrou, prin panouri realizate special pentru mediul respectiv.