Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a publicat luni, anuntul preliminar privind intentia de vanzare a pachetului majoritar de actiuni detinut la Antibiotice Iasi. Vanzarea pachetului de 53,0173% din capitalul social al societatii se va face prin negociere, catre un investitor sau un consortiu de investitori, potrivit unui comunicat al Autoritatii.

Antibiotice Iasi este ultimul producator de produse farmaceutice de baza la care statul mai detine pachetul majoritar de actiuni. Societatea se afla in prima prioritate a planului de privatizare al AVAS pentru anul 2006.

Compania este listata in categoria I pe Bursa de Valori Bucuresti, cu o pondere de 3,41% din indicele BET, si o capitalizare de aproximativ 185 milioane euro.

Potentialii investitori care intrunesc cerintele AVAS si sunt interesati de achizitionarea pachetului majoritar de actiuni detinut de stat al societatii ieseane, pot depune scrisori de intentie pana la data de 1 noiembrie 2006, la sediul Autoritatii.

Scrisorile depuse de potentialii investitori nu au caracter angajant pentru acestia.

Antibiotice Iasi a fost infiintata in 1955, ca prima fabrica de produse farmaceutice din sud-estul Europei care producea penicilina prin biosinteza.

Compania preconizeaza dublarea productiei de medicamente pana in 2007, fata de nivelul sau din 2003, de 731 milioane euro. In anul 2005, productia a crescut cu 31,2% fata de 2004, plasand astfel Antibiotice in topul celor mai importanti zece producatori de medicamente.

In acest moment, compania se afla pe locul al treilea in topul producatorilor de medicamente de pe piata din Romania.

Portofoliul de produse al companiei contine 180 de medicamente inregistrate, din 11 clase terapeutice diferite.