Spectacolul cu piesa Casatoria de Gogol, in regia lui Yuriy Kordonskiy, montat la Teatrul Bulandra din Bucuresti a fost prezent pe scena Teatrului Katona J?zsef, in zilele de 13 si 14 octombrie. Casatoria este unul din spectacolele de succes ale Teatrului Bulandra bucurandu-se de aprecieri in randul spectatorilor cat si al cronicarilor dramatici.

Premiera spectacolului, la Teatrul Bulandra, a avut loc in 20 septembrie 2003, beneficiind de o distributie de exceptie: Andreea Bibiri; Irina Petrescu; Mariana Mihut; Razvan Vasilescu; Cornel Scripcaru; Doru Ana; Ionel Mihailescu; Victor Rebengiuc (nominalizat la Uniter 2004 pentru cel mai bun actor in rol secundar); Marius Chivu; Ana Ioana Macaria; Serban Pavlu.

Spectacolul a facut sali pline si va ramane mult timp in repertoriul Teatrului Bulandra spre multumirea iubitorilor de teatru adevarat.

Yuriy Kordonskiy

Nascut la Odessa, a studiat regia de teatru la Sankt Petersburg, unde l-a avut profesor pe celebrul Lev Dodin. Yuriy Kordonskiy a fost pentru prima data in Romania in 1995 cu trupa Malii Teatr a lui Dodin, la Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa, desfasurat la Bucuresti.

Juca in celebrul spectacol Gaudeamus, devenit ulterior o veritabila scoala de teatru, model in intreaga lume.

Printre spectacolele de succes, montate pe scena teatrelor din Romania se numara: Unchiul Vanea de Cehov, Sorry de Alexandr Galin, la Teatrul Bulandra si Inima de caine de Mihail Bulgakov, la Teatrul National Bucuresti.

Turneul teatrului la Budapesta a fost organizat de Institutul Cultural Roman de la Budapesta si gazduit de Teatrul Katona Jozsef, membru, ca si Teatrul Bulandra in Uniunea Teatrelor din Europa.