Autoritatiile romane se contrazic in declaratii cand vine vorba de trecerea ilegala a frontierei de catre Omar Hayssam. In urma anchetei facute de comisia de aparare in acest sens, parlamentarii au dat marti verdictul: Politia de Frontiera nu este vinovata de fuga din tara a lui Omar Hayssam.

Asta desi chestorul IGPF Nelu Pop spune ca s-au luat toate masurile de supraveghere a frontierei abia dupa fuga sirianului din tara.

Senatorii nu au reusit sa fie coerenti in declaratiile referitore la fuga lui Omar Hayssam din tara. Comisia de aparare a Senatului l-a audiat marti pe seful Insectoratului General al Politiei de Frontiera, Nelu Pop, iar la finalul discutiilor parlamentarii au stabilit ca nici Politia de Frontiera nu se face vinovata de fuga omului de afaceri sirian.

Vicepresedintele comisiei de aparare din Senat, Norica Nicolai, a explicat in amanunt presei cum senatorii au solicitat si au primit documente care atesta respectarea prevederilor legale cu privire la darea in consemn si monitorizarea la frontiera a lui Omar Hayssam dupa punerea in libertate.

"Procedural, toate actele normative au fost respectate, a fost dat in consemn in termen legal. Imediat dupa punerea in libertate s-au efectuat acte de supraveghere si monitorizare”, a anuntat la finalul sedintei Norica Nicolai.

Declaratiile senatorului au fost contrazise chiar reprezenantul Politiei de Frontiera, Nelu Pop, care a recunoscut ca au fost luate masuri suplimentare abia dupa ce Omar Hayssam a trecut frontiera.

"Am suplimentat fortele in toate dispozitivele din toate punctele de trecere si am reluat in baza analizei de risc, paza unor nave chiar la scara acestora. De asemenea am efectuat patrularea pe mare in rada in dana si am suplimentat detasamentele de intervenite rapida ... asta dupa fuga lui Omar Hayssam", s-a balbait in fata presei chestorul Nelu Pop.

El a incercat sa se dezvinovateasca explicand presei ca exista si posibilitatea ca iesirea din tara a lui Omar Hayssam sa se fi facut cu ajutorul unor acte de indentitate false.

“Exista posibilitate de iesire ilegala din tara prin manopere frauduloase, prin fals de identitate, prin alte metode decat cele legale. Darea in consemn s-a efectuat pentru a nu iesi ilegal din tara, nu legal”, a conchis acesta.

Chestorul Nelu Pop a uitat probabil ca verificarea autenticitatii actelor de indentitate la iesirea din tara intra tot in responsabilitatea IGPF.