Festivalul National de Comedie, aflat la a XVIII-a editie se desfasoara la Galati, in perioada 16 - 25 octombrie. Pe scena festivalului, a carui organizator si gazda este Teatrul "Fani Tardini", vor fi prezente trupe din noua teatre din tara.

Pe scena festivalului vor juca trupele de la Teatrul "Nottara" cu spectacolul "Scandal la Opera", Teatrul Tineretului din Piatra Neamt - "Volpone", Teatrul "Luni Green Hours" - "Sapte zile din viata lui Simon Lebross", Teatrul de Comedie din Bucuresti - "Hoatele", Teatrul Mic - "Crize", trupa studentilor de la UNATC - "Cele doua orfeline", Teatrul

"Vasile Alecsandri" din Iasi - "Petitoarele", Teatrul Odeon - "joi.megaJoy", Teatrul Maria Filotti din Braila - "Angajare de clovn" si Teatrul Dramatic "Fani Tardini" - spectacolele "Caii la fereastra", realizat impreuna cu Casa de Cultura Arad, si "Mincinosul".

In incheierea festivalului va fi prezentat spectacolul "Dialoguri", ai carui protagonisti sunt Ion Caramitru si Johnny Raducanu.

Editia din acest an a festivalului include si participarea unei trupe din Franta, "Les Figaros", care va prezenta spectacolul "Imblanzirea scorpiei" de W. Shakespeare.