Peste un mileniu, oamenii vor avea 2 metri, pielea bruna, vor fi bine dotati sexual si vor trai 120 de ani.

Oamenii vor fi din ce in ce mai inalti, vor trai in medie pana la 120 de ani, iar toti vor avea pielea inchisa la culoare in anul 3000, se arata intr-un studiu publicat de cotidianul britanic "Daily Telegraph".

Seful proiectului de studiu, Oliver Curry, director al centrului Darwin@LSE de la Scoala de Stiinte Economice din Londra, sustine ca specia umana va evolua catre o inaltime mai mare si o viata prelungita, iar diferentele rasiale vor deveni din ce in ce mai putin vizibile, datorita nutritiei, medicinei si migratiei.

Pentru viitorul indepartat, doctorul Curry prezice ca oamenii vor cunoaste declinul din punct de vedere fizic si isi vor pierde capacitatile sociale si de interactiune din cauza dependentei de tehnologie si de interventiile medicale. Peste 100.000 de ani, omenirea se va imparti in doua subspecii distincte - cei inzestrati genetic si cei deficitari genetic.

Proiectia lui Wells, confirmata

Analiza tendintelor tehnologice, biologice si de mediu demonstreaza faptul ca scriitorul britanic H.G. Wells nu s-a inselat prea tare in celebra sa carte "Masina Timpului", in care omenirea viitorului era impartita in clasa superioara, bogata si inzestrata genetic, si clasa inferioara, a muncitorilor.

"Desi stiinta si tehnologia au potentialul de a crea un habitat ideal pentru omenire in urmatorul mileniu, exista posibilitatea producerii unui monumental regres, ca urmare a dependentei prea mari de tehnologie", a declarat Curry.

Barbatul ideal, pe toate strazile

Oliver Curry este de parere ca dezvoltarea trupului uman va atinge apogeul in jurul anului 3000, datorita ameliorarii nutritiei si intelegerii mai profunde a corpului. Barbatii vor avea penisul mai mare si inaltimea medie intre 1,80 si 2,15 metri.

In privinta trasaturilor, barbatii anului 3000 vor avea figura simetrica, maxilarele mai pronuntate si vocea mai joasa. Femeile vor avea ochii mari si deschisi la culoare, sanii generosi si fermi, parul stralucitor, trasaturi simetrice, iar pielea neteda si lipsita de pilozitati.

Variatiile coloristice ale pielii vor deveni din ce in ce mai putin pronuntate, majoritatea oamenilor urmand sa aiba aproximativ aceeasi nuanta, usor inchisa la culoare.

Articol integral in EVZ