Magistratii Curtii Supreme au respins, miercuri, recursul ministrului suspendat al Apararii impotriva sentintei Curtii de Apel Bucuresti. In aceste conditii, decretul prin care Teodor Atanasiu a fost suspendat din functia de ministru al Apararii ramane valabil.

Cu toate acestea Atanasiu a depus o noua cerere la Curtea de Apel Bucuresti, prin care solicita anularea decretului prezidential.

Astfel, Atanasiu mai are doua sanse sa revina in fruntea Ministerului Apararii.

O prima varianta ar fi ca Adriana Saftoiu sau Eugen Bejinariu sa nu atace in instanta, pana la 26 octombrie, solutia de neincepere a urmaririi penale data de procurorii militari, caz in care presedintele Traian Basescu ar fi obligat sa-l repuna in functie.

O alta modalitate ar fi ca Atanasiu sa obtina din partea instantei anularea decretului prezidential prin care a fost suspendat.

Presedintele Traian Basescu a semnat, pe 12 septembrie, decretul de suspendare din functie a ministrului apararii, Teodor Atanasiu.

Intr-un comunicat transmis de Administratia Prezidentiala, seful statului considera necesara suspendarea lui Teodor Atanasiu din functia de ministru "pentru a indeparta orice suspiciune de influentare a anchetei avand in vedere declansarea procedurii de urmarire penala impotriva lui Atanasiu".

Administratia Prezidentiala mai preciza ca procedura de urmarire penala ar putea implica audierea unor persoane din cadrul Ministerului Apararii, aflate in subordinea ministrului, fapt care ar putea conduce la o influentare a demersului procedural.

La inceputul acestei luni procurorii Parchetului Militar au dat solutia de neincepere a urmaririi penale impotriva sa, in cazul plangerilor consilierului prezidential Adriana Saftoiu si deputatului PSD Eugen Bejinariu.

Traian Basescu anunta saptamana trecuta ca asteapta sa treaca termenul legal in care cei doi pot contesta decizia de neincepere a urmaririi penale in cazul lui Atanasiu, inainte sa revoce decretul.