Executivul a alocat joi fonduri de peste 76 milioane lei, din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului, pentru refacerea infrastructurii afectate de inundatiile produse la sfarsitul anului 2005 si inceputul anului 2006.

Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor a primit o suplimentare de peste 35,48 milioane lei pentru achitarea unor lucrari de refacere a infrastructurii de prevenire a inundatiilor, afectata de calamitati.

Banii vor fi folositi pentru lucrari de amenajare de rauri, de aparare impotriva inundatiilor, de regularizare a vailor, de stabilizare a albiilor, de consolidare a malurilor si de suprainaltare a digurilor.

In majoritatea bazinelor hidrografice ale tarii, in perioada mentionata, au cazut precipitatii de intensitate deosebita care au inregistrat in medie peste 100 litri pe metru patrat. Intensitatea mare a precipitatiilor si topirea zapezilor, pantele mari de scurgere a apei pe afluenti au erodat puternic albiile, au dus la avarieri de diguri, deteriorari ale pragurilor de fund.

Fonduri de 41 milioane lei au fost alocate Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, destinate lucrarilor de consolidare a digurilor de aparare la Dunarii, inchiderii breselor si reabilitarii infrastructurii funciare afectate de inundatii.