Valeriu Stoica a fost exclus, miercuri seara, din PNL, organizatia Sector 5 luand aceasta decizie cu sapte voturi pentru, unul impotriva si o abtinere. Liberalii i-au reprosat lui Stoica atacurile dese la adresa PNL precum si faptul ca a ales sa prezinte alaturi de Stolojan o platforma pe care nu a supus-o mai intai dezbaterilor din cadrul partidului.

Valeriu Stoica a declarat la finalul sedintei ca nu poate intelege de ce el este sanctionat pentru ca vrea binele PNL-ului in timp ce liberalii care sponsorizeaza alte partide nu primesc aceeasi sanctiune.

"Am fost exclus la presiunile facute de conducerea PNL. Au fost oameni care au primit telefoane de amenintare", a declarat Stoica in cadrul emisiunii "100%" (Realitatea TV).

Excluderea fostului presedinte liberal vine la cateva zile dupa ecluderea unui alt fost presedinte al PNL, Theodor Stolojan.

"Diferenta dintre mine si Patriciu e ca el vrea sa faca jocul oligarhilor, sa faca parte dintr-un grup care sa domine partidul si daca se poate si tara in timp ce eu cred ca Romania apartine cetatenilor ei. Politica este folosita ca o resursa de a obtine avantaje economice.

Eu am spus clar ca nu sunt de acord cu acest mod de a conduce PNL si de aici au inceput presiunile asupra mea", a mai declarat Valeriu Stoica in cadrul emisiunii amintite.