'Badia' Ernest Maftei s-a stins din viata

de D.G.     HotNews.ro
Joi, 19 octombrie 2006, 0:00


Ernest Maftei
Foto: HotNews.ro

Actorul Ernest Maftei a murit joi dimineata, la varsta de 86 de ani. Badia, cum ii placea sa i se spuna, fusese internat in ultima perioada la spitalul Militar pentru afectiuni cardiace si respiratorii. Batranelul sfatos, mic de statura, dar cu o inima cat roata carului a incalzit sufletele spectatorilor cu talentul sau si vorba-i sugubeata.

Inmormantarea va avea loc sambata, la Cimitirul Bellu din Capitala.

Actorul s-a nascut la Bacau, pe 6 martie 1920. Si-a dedicat intreaga viata teatrului si filmului. Ultima scena pe care a jucat a fost cea a Teatrului Giulesti. A avut o tinerete zbuciumata fiind detinut politic in inchisorile Galati, Jilava si Vacaresti. A fost judecat in mai multe randuri pentru apartenenta la Miscarea Legionara, dar a fost achitat de fiecare data.

Filmografie
Pacala se intoarce (2006)
Tusea si junghiul (1991)
Drumul cainilor (1991)
Ciresarii (1984)
Dumbrava minunata (1980)
Mihail, caine de circ (1979)
Vlad Tepes (1979)
Iarba verde de acasa (1977)
Accident (1977)
Osanda (1976)
Stefan cel Mare - Vaslui 1475 (1974)
Duhul aurului (1974)
Reconstituirea (1968)
Meandre (1966)
Valurile Dunarii (1959)
Desfasurarea (1954)






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


3075 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Dumnezeu sa il ierte ! (Joi, 19 octombrie 2006, 10:13)

    Andrei [anonim]

    Si sa il puna in rai pe un nor alaturi de toti marii artisti pe care i-a avut Romania si care acum ne privesc de dincolo !
  • 0 (0 voturi)    
    pierdere mare (Joi, 19 octombrie 2006, 10:27)

    Gabi [anonim]

    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. Mare om.
  • 0 (0 voturi)    
    Dumnezeu sa-L Ierte ! (Joi, 19 octombrie 2006, 10:28)

    Gabriel Peca [anonim]

    Mare actor, de mare iscusinta, cum rar a avut tara. Dumnezeu sa-L Odihneasca.
  • 0 (0 voturi)    
    Dumnezeu sa il ierte! (Joi, 19 octombrie 2006, 10:34)

    Tiberiu Popescu [anonim]

    A avut un impact semnificativ asupra tuturor. Filmele cu badia erau mai amuzante, mai frumoase. Din pacate o alta stea a culturii romanesti se stinge si besna ne cuprinde mai tare. Multumim mult pentru ceea ce a facut pentru noi.
  • 0 (0 voturi)    
    Dumnezeu sa-L odihneasca-n pace ! (Joi, 19 octombrie 2006, 10:42)

    Adrian [anonim]

    Prin cariera lui va ramine in amintirea nostra, a celor contemporani cu el. Generatiile viitore poate nu vor mai avea puterea sa emane astfel de artisti si sa-si bucure sufletul cu realizari teatrale si cinematografice de exceptie.
    Iti multumim, Ernest Maftei !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 0 (0 voturi)    
    comentariu (Joi, 19 octombrie 2006, 10:45)

    adriana [anonim]

    Dumnezeu sa-l ierte pe BADIA. Mare om,mare actor.
  • 0 (0 voturi)    
    Un om deosebit (Joi, 19 octombrie 2006, 10:48)

    Adelina [anonim]

    Odihneste-te in pace BADIE!
  • 0 (0 voturi)    
    pierdere mare (Joi, 19 octombrie 2006, 10:55)

    Gabi [anonim]

    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. Mare om.
  • 0 (0 voturi)    
    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! (Joi, 19 octombrie 2006, 10:56)

    leone [anonim]

    ....cand dispare un astfel de personaj de istorie, simti ca se rupe ceva in tine: este o parte din noi care moare.
    Am insa speranta ca Dumnezeu va gusta glumele badieie si-l va lasa in Rai sa descreteasca fruntile cumintilor-seriosi si-l va face chiar si pe Creator sa rada.
  • 0 (0 voturi)    
    Badia (Joi, 19 octombrie 2006, 10:57)

    dumitru [anonim]

    Am avut marea onoare sa particip cu plutonul meu la turnarea unui film in care jucau titanii scenei si filmului. Multi din acestia au trecut in eternitate. Badia era cel mai apropiat de militari, o grija ca de tata. Un om cu suflet de aur. Dumnezeu sa_L odihneasca. Ne vei lipsi.
  • 0 (0 voturi)    
    Dumnezeu sa-l ierte!! (Joi, 19 octombrie 2006, 11:00)

    Adrian [anonim]

    Odihneasca-se in pace, Badia Maftei!!!
  • 0 (0 voturi)    
    Dumnezeu sa-l ierte (Joi, 19 octombrie 2006, 11:30)

    belphegor [anonim]

    S-a mai stins o stea. Lacrimi si flori pe al sau momant
  • 0 (0 voturi)    
    A mai cazut o STEA! (Joi, 19 octombrie 2006, 11:48)

    Bogdan [anonim]

    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, iar noi ceilalti sa ne aducem aminte de el de acum pentru multi ani.
  • 0 (0 voturi)    
    Badia (Joi, 19 octombrie 2006, 11:51)

    Cata [anonim]

    D-zeu sa te ierte Badie si sa te Binecuvinteze ca ne inseninai duminicile de dimineatza.
  • 0 (0 voturi)    
    Cand un mare om moare...... (Joi, 19 octombrie 2006, 12:25)

    Valentin Trandafir [anonim]

    ................ iti dai seama cat de mult ne-a iubit Dumnezeu, ca ni l-a trimis printre noi.

    Multumim, Badie!

    Dumnezeu sa te odihneasca in pace!
  • 0 (0 voturi)    
    Imi aduc aminte..... (Joi, 19 octombrie 2006, 12:30)

    Claudiu [anonim]

    .......de singele rece de care a dat dovada Badia in balconul CC-ului in noaptea nebuna de 22 decembrie 1989. Atunci a venit la microfonul din balcon sa recite multimii o poezie si nu se lasa induplecat sa intrerupa citirea poeziei nici cind persoane isterizate doreau sa lanseze de la microfon diverse dezinformari. Una din spumoasele secvente ale Revolutiei (alaturi de Mircea Dinescu si Rebenciuc cu al sau sul de hirtie igienica). Badie, sa te sarute ingerii pe frunte acolo sus!
  • 0 (0 voturi)    
    badia (Joi, 19 octombrie 2006, 12:54)

    maria [anonim]

    dumnezeu si-a completat randurile cu un mare talent care ne-a incintat privirea si auzul de-a lungul timpului.il rugam pe bunul dumnezeu sa il aiba in grija pe badia ernest maftei.
  • 0 (0 voturi)    
    Un roman adevarat! (Joi, 19 octombrie 2006, 13:03)

    Oz [anonim]

    Dumnezeu sa-l odihneasca!
  • 0 (0 voturi)    
    Badia (Joi, 19 octombrie 2006, 13:51)

    ioana [anonim]

    Ne-ai lasat un mare gol in suflet, Badie.....
    Dumnezeu sa te aiba in paza ,ne vei lipsi !!!!
  • 0 (0 voturi)    
    Badia (Joi, 19 octombrie 2006, 13:55)

    ioana [anonim]

    Badie, tot timpul am crezut ca esti nemuritor.
    Ne-am inselat...
    Ne vei lipsi mult...Dumnezeu sa te aiba in paza!!!!!
  • 0 (0 voturi)    
    Intrebare (Joi, 19 octombrie 2006, 15:11)

    Dan [anonim]

    A fost sau nu LEGIONAR?
    Si daca da, se poate spune ca a fost unul dintre aia "buni"?
  • 0 (0 voturi)    
    " nu cred" (Joi, 19 octombrie 2006, 15:25)

    Stefan [anonim]

    Ce pacat ca aceasta gluma este serioasa !

    Dumnezeu sa-l ierte !
  • 0 (0 voturi)    
    s-a stins o stea (Joi, 19 octombrie 2006, 15:43)

    doru [anonim]

    Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-L ia alaturi.
  • 0 (0 voturi)    
    Un om in adevaratul... (Joi, 19 octombrie 2006, 15:47)

    Nicoleta [anonim]

    sens al cuvantului!Real VIP!!! Era bunicul nostru...al romanilor,cred!!!D-zeu sa-l odihneasca!!!
  • 0 (0 voturi)    
    Dumnezeu sa-l odihneasca (Joi, 19 octombrie 2006, 16:13)

    RomeoS [anonim]

    Cuvintele sunt de prisos.
    Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!
  • 0 (0 voturi)    
    Dumnezeu sa-l odihneasca! (Joi, 19 octombrie 2006, 17:14)

    Silviu [anonim]

    Cu toate ca nu il stiu foarte bine, stiu totusi ca a fost un mare actor si cred ca si un om bun. Odihneasca-se in pace!
  • 0 (0 voturi)    
    Badia (Joi, 19 octombrie 2006, 17:56)

    Adrian [anonim]

    Dumnezeu sa-l odihneasca.
  • 0 (0 voturi)    
    Condoleante! (Joi, 19 octombrie 2006, 19:09)

    Cristian [anonim]

    Sincere Condoleante pentru un om care a reusit prin carisma lui sa ne mai inveseleasca...
  • 0 (0 voturi)    
    Dumnezeu sa-L ierte! (Joi, 19 octombrie 2006, 19:16)

    Catalin [anonim]

    Lacrimi pentru un alt mare actor ce s-a stins astazi din viata. Dumnezeu sa -L odihneasca in pace. Nu te vom uita niciodata!
  • 0 (0 voturi)    
    Filmografie (Joi, 19 octombrie 2006, 20:06)

    Mihnea [anonim]

    Priviti filmografia, aceasta spune totul!
    http://www.imdb.com/name/nm0535597/


    Dumnezeu sa-l odifhneasca in pace!
  • 0 (0 voturi)    
    Badia' Ernest Maftei s-a stins din viata (Joi, 19 octombrie 2006, 21:56)

    sabina [anonim]

    Numai unui comunist ie este frica de un Legionar batrin, cel putin
    legionarii dupa cate s-a scris prin Istoria Romaniei nu au vandut tara nimanui.
  • 0 (0 voturi)    
    Dumnezeu sa-l odihneasca! (Vineri, 20 octombrie 2006, 0:18)

    Adi [anonim]

    Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-l ia la El in Rai. Mare om. A fost mereu bunicul bun si sfatos actorilor romani.
  • 0 (0 voturi)    
    DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA (Vineri, 20 octombrie 2006, 13:34)

    ANDREI [anonim]

    DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE aceasta este o adevarata pierdere a culturi nimeni nu il va mai putea inlocui pe badia
  • 0 (0 voturi)    
    lista filme (Miercuri, 3 noiembrie 2010, 10:41)

    YoByMe [anonim]

    Dumnezeu sa`l ierte , uitati si lista completa de filme : * Păcală se întoarce (2006)
    * Modigliani (2004)
    * Kínai védelem („Apărarea chineză”) (1999)
    * Triunghiul morții (1999)
    * Trenul vieții (1998)
    * A trăda(„Trahir”) (1993)
    * Drumul câinilor (1991)
    * Tusea și junghiul (1991)
    * Căutătorii de aur (1986)
    * Căsătorie cu repetiție (1985)
    * Cireșarii (1984)
    * Sosesc păsările călătoare (1984)
    * Convoiul (1981)
    * Burebista (1980)
    * Drumul oaselor (1980)
    * Dumbrava minunată (1980)
    * Cumpăna (1979)
    * Mihail, câine de circ (1979)
    * Vlad Țepeș (1979)
    * Ultima noapte de dragoste (1979)



    * Buzduganul cu trei peceți (1978)
    * Drumuri în cumpănă (1978)
    * Iarba verde de acasă (1977)
    * Fair Play (1977)
    * Accident (1977)
    * Mere roșii (1976)
    * Misterul lui Herodot (1976)
    * Osânda (1976)
    * Mastodontul (1975)
    * Prin cenușa imperiului (1975)
    * Duhul aurului (1974)
    * Ștefan cel Mare - Vaslui 1475 (1974)
    * Departe de Tipperary (1973)
    * Despre o anumită fericire (1973)
    * Dincolo de nisipuri (1973)
    * Ultimul cartuș (1973)
    * Vifornița (1973)
    * Conspirația (1972)
    * Atunci i-am condamnat pe toți la moarte (1971)



    * Pădurea pierdută (1971)
    * Puterea și adevărul (1971)
    * Așteptarea (1970)
    * Prieteni fără grai (1969)
    * Baltagul (1969)
    * Căldura (1969)
    * Prea mic pentru un război atât de mare (1969)
    * Răzbunarea haiducilor (1968)
    * Reconstituirea (1968)
    * Meandre (1966)
    * Neamul Șoimăreștilor (1965)
    * Răscoala (1965)
    * Merii sălbatici (1964)
    * Tudor (1962)
    * Omul de lângă tine (1961)
    * Când primăvara e fierbinte (1960)
    * Valurile Dunării (1959)
    * Desfășurarea (1954)
    * Nepoții gornistului (1953)


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by