Publicatia franceza Caradisiac l-a provocat la un interviu foarte interesant pe Remy Deconinck, directorul de productie al francezilor de la Renault.

Pe langa indiciile legate de viitoarele modele care vor fi scoase sub sigla marcii franceze (“Nu spun ca Renault va face o masina de un milion de euro, insa piata masinilor de pana in 50.000 de euro este cu adevarat deschisa” sau “Nu pot sa spun ca Nepta Concept va fi produs in serie, insa pot afirma ca viitoarele modele Renault vor fi inspirate din acest frumos

prototip”), Deconinck a facut o afirmatie suprinzatoare la adresa Daciei si a unui eventual model pe care il va scoate in viitorul apropiat marca romaneasca.

Intrebat de reporter daca Renault are de gand sa continue spiritul sportiv Alpine pe vreunul dintre viitoarele modele ale gamei, directorul de productie a facut o afirmatie suprinzatoare: “Nu se pune problema. In momentul in care produci supercar-uri, ai nevoie de o marca dedicata, cum este cazul celor de la Bugatti. Posibilitati exista, insa nu stiu daca prin aceasta se vor castiga bani.

In cazul Alpine, daca aduceti in discutie denumirea, modelul Berlinette, o sa va spun ca totul se opreste aici dintr-un motiv foarte simplu. Berlinette era de fapt un Renault 4CV cu motor regandit. Performantele erau geniale insa astazi toata lumea ar putea sa il faca. Si de ce sa nu spunem ca Dacia ar putea sa scoata in anii urmatori un model sportiv pentru a seduce publicul tanar?”

Asadar, e de bine. In momentul in care intr-un interviu oficial este pomenit numele Dacia alaturi de o masina sport, nu putem decat sa visam frumos si sa asteptam sa se intample ce am dori cu totii: ca marca romaneasca sa produca un model sportiv. Si avand in vedere ca profitul pe care il reuseste cu ajutorul lui Logan trebuie reinvestit, de ce nu?