Mobexpert a inregistrat in cel de-al treilea trimestru al anului cu o crestere de 5% a vanzarilor pe piata regionala, iar oficialii grupului estimeaza ca, pana la sfarsitul anului, vanzarile se vor majora cu 10% comparativ cu 2005.

La nivelul grupului Mobexpert, se estimeaza o cifra de afaceri de 160 de milioane de euro pentru finalul anului 2006, reprezentand o crestere de 7-8% comparativ cu 2005.

Activitatea de export este in stagnare, insa, se incearca, pana la sfarsitul anului, o echilibrare a profitului. Dupa scaderea vanzarilor pe acest segment in 2005, efoturile sunt indreptate acum spre readucerea la parametrii stabili a acestei ramuri de activitate. De asemenea, se are in vedere reducerea progresiva a cotei pe care o au exporturile in cifra de afaceri.

Nivelul investitiilor in primele noua luni ale anului s-a cifrat la aproximativ 25 de milioane de euro. Sumele au fost destinate, in principal, finalizarii investitiei in Galeria Mobexpert, achizitionarii terenului si demararii constructiei hipermagazinului de la Sofia si achizitionarii unui teren pentru un nou hipermagazin la Ploiesti.

Acesta din urma va fi cel de-al doilea hipermagazin din afara Bucurestiului, dupa cel din Brasov, deschis in 2005.

Noi investitii sunt prevazute pentru dezvoltarea retelei Mobexpert la nivel regional, prin deschiderea a cel putin inca cinci hipermagazine in zona balcanica.

Infiintat in 1993, grupul Mobexpert are astazi 4.500 de angajati si cuprinde, in principal, 10 fabrici de mobila, 5 firme de import si de logistica, si compania de imobiliare Domus Mex.

Potrivit propriilor estimari, cele doua marci ale grupului, Mobexpert - hipermagazine si magazine de mobilier de casa si decoratiuni, si Mobexpert Office - mobilier pentru birou si colectivitati, detin o cota de piata de 18%, respectiv 30%, evaluate in Bucuresti si in orasele mari.

Reteaua Mobexpert numara patru hipermagazine in Bucuresti, un hipermagazin in Brasov si 32 de magazine in tara, urmand ca anul acesta sa se demareze constructia primului hipermagazin de mobilier din afara tarii, la Sofia, in Bulgaria.

In afara Romaniei, Mobexpert Office este prezent in Sofia si in Belgrad. De asemenea, exporta in Franta, Germania, Olanda si alte tari.