Grupul de Investigatii Politice, condus de Mugur Ciuvica, sustine ca presedintele Basescu a mintit cand a declarat ca nu a fost colaborator al Securitatii.

Ciuvica a spus, marti, ca verdictul dat de Colegiul CNSAS in luna septembrie, potrivit caruia Traian Basescu nu a colaborat cu fosta Securitate, a fost luat pe baza unor documente SRI, care atesta distrugerea dosarului sefului statului.

Conform lui Ciuvica, SRI si MapN au trimis Colegiului documente autentice care demonstreaza ca dosarul lui Traian Basescu a fost distrus si ca a fost colaborator al Directiei de Contrainformatii Militare.

Ciuvica mai spune ca in mod inexplicabil, Traian Basescu a primit un certificat de buna purtare, desi nici nu a fost chemat la audieri sa dea explicatii privind noile documente aparute in cazul sau.

Pe 26 septembrie, Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii a decis ca presedintele Traian Basescu nu a facut politie politica.

De altfel, la mijlocul lunii august, presedintele a negat, intr-o declaratie publica, faptul ca ar fi colaborat cu Securitatea.

"Nu am avut niciodata note informative in scris, date ofiterului de Securitate. Dati-mi dosarul si-l voi face public" a explicat seful statului, negand ca Securitatea ar fi incercat vreodata sa il racoleze.