In inima padurilor tropicale din Papua Noua Guinee au fost descoperite de curand opt specii noi de orhidee. Expeditiile au fost compuse din oameni de stiinta, membri ai World Wildlife Fund, una din cele mai mari si cunoscute organizatii independente de conservare a naturii, si au avut ca rezultat recoltarea a peste 300 de specii de orhidee, din care 20 inca mai asteapta sa fie identificate.

Pe baza datelor adunate specialistii de la WWF intentioneaza sa editeze un ghid al orhideelor.

Papua Noua Guinee este recunoscuta deja ca fiind raiul orhideelor. "Aici cresc peste 3.000 de specii cunoscute de orhidee si fara indoiala ca exista inca multe altele, nedescoperite inca", a declarat Wayne Harris, de la Queensland Herbarium, Australia.

Anuntul descoperirilor vine cu o saptamana inainte de lansarea unui program de management al zonelor salbatice, in care au fost incluse si padurile tropicale din Kikori in care au fost gasite orhideele.

Regiunea este printre ultimele din Papua Noua Guinee care adaposteste o asemenea varietate de specii de plante si animale deosebite, printre care pasarea paradisului si enigmaticul cangur de copac.